De eigenzinnige juffrouw Ellison

28 september 2018
Delen via:

 

Carolyn Miller is groot fan van Jane Austen. De prachtige liefdesverhalen zoals Pride and Prejudice. Graag wilde zij een eigen versie schrijven met een sterk christelijke element. Zo ontstond De eigenzinnige Juffrouw Ellison

de eigenzinnige juffrouw ellison

De eigenzinnige juffrouw Ellison gaat over een domineesdochter die wordt geconfronteerd met de realiteit van wat haar vader preekt, en de uitdagingen die dit voor haar met zich meebrengt. Want het is één ding om te weten wat je zou moeten doen, maar het ook daadwerkelijk doen is iets heel anders! Het thema van genade – Gods genade voor ons begrijpen en uitdragen – is voor mij een uitdaging, dus het leek me passend om mijn christelijke hoofdpersoon tegen vergelijkbare kwesties aan te laten lopen.

Personages

Ik zie Lavinia Ellison als een Elizabeth Bennet-achtig personage: slim, meelevend en eigenwijs. Nicholas Stamford, de nieuwe Graaf van Hawkesbury, zie ik als een Mr. Darcy-type, iemand wiens warme hart verstopt zit achter zijn arrogante voorkomen.

Keira Knightley als Elizabeth Benneth

Ik heb het geluk gehad om een paar van de plaatsen waar dit verhaal zich afspeelt, in het echt te kunnen bezoeken. Hoewel het verhaal is verzonnen, heb ik mijn best gedaan om het zo levensecht mogelijk te laten aanvoelen.
Een heleboel mensen hebben me geschreven om me te laten weten dat ze de humor in deze roman zo leuk vonden, en anderen om hun waardering te laten blijken voor de boodschap van genade en vergeving.
Ik kom uit Australië, dus ik vind het nog steeds verbazingwekkend om te bedenken dat God mijn woorden kan gebruiken om mensen aan de andere kant van de wereld te raken.

Ik hoop dat je zult genieten van De eigenzinnige juffrouw Ellison. Op mijn website www.carolynmiller.com vind je meer info over mijn boeken. Je vindt daar ook leesclubvragen en je kunt je aanmelden voor mijn nieuwsbrief. En voel je vrij om me een berichtje te sturen als je wilt!

Gods zegen – en veel leesplezier!

Carolyn Miller

Carolyn Miller woont met haar man en kinderen in New South Wales, Australië. Ze is dol op liefdesverhalen, vooral als ze zich afspelen in de Regency-tijd, zoals de romans van Jane Austen. Onlangs verscheen haar roman De eigenzinnige juffrouw Ellison.

Winactie

De winactie is gesloten, de winnaar ontvangt zo snel mogelijk bericht van ons.


De eigenzinnige juffrouw Ellison van Carolyn Miller: als je van Jane Austen houdt, zul je dit boek geweldig vinden!

 

 

 

 

Reacties (65)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *