De leugen: Ik ben mijn gewicht

22 januari 2020
Delen via:

Rachel Hollis is auteur, blogger en motivatiespreekster. In haar boek Laat je zien! ontkracht zij de leugens die wij onszelf blijven vertellen. Dit schop-onder-je-kont-boek is bedoeld om jou weer de regie over je eigen leven te laten nemen. In deze serie nemen we je mee langs een aantal leugens en de tips die Hollis heeft om dit ongezonde gedachtepatroon om te draaien. Vandaag ontkracht ze alle leugens rondom gewicht en uiterlijk.

Image result for rachel hollis wash your faceIk had al jong ontdekt dat slanke vrouwen mooi waren. Slanke vrouwen werden verliefd en kregen knappe mannen. Ze kregen ook een succesvolle carrière, waren goede moeders en hadden de mooiste kleding. Ik weet niet of ik dat ooit hardop gezegd heb, maar ik geloofde er in ieder geval heilig in.

Achttien jaar later is dit niet iets wat ik graag toegeef. Ik vind het niet fijn om te praten over mijn complexe jeugd, mijn negatieve zelfbeeld of de belachelijke leugens die ik geloofde. Ik vind het niet leuk om aandacht te besteden aan wat ik allemaal voor verkeerde dingen dacht, maar die dingen zijn net als een barst in een theekopje: een imperfectie die je alleen ziet als je hem tegen het licht houdt. De imperfecties liggen aan het oppervlak van mijn leven; ze helpen me mijn verhaal te vertellen. Of ze nu goed of slecht zijn, ze zijn een onderdeel van mij.

Toen ik voor de eerste keer zwanger was en kwam ik veel aan en de strijd tegen de kilo’s uit mijn jeugd keerde terug. Ik wilde zo graag net zo zijn als die beroemdheden die ik in tijdschriften zag, die een baby kregen en het ziekenhuis uit kwamen in hun oude broeken van voor de zwangerschap. De zwangerschapskilo’s waren er een jaar na de bevalling nog steeds niet af en vanaf dat ik ze er wel een beetje af begon te krijgen was ik weer zwanger. Ik vroeg me af of ik er ooit nog vanaf zou komen.

Meer dan je gewicht

Ik denk dat dit het deel is in een inspirerend en motiverend artikel waarin de auteur doorgaans vertelt dat een reis van ontdekken wie ze was en heel veel therapie haar heeft geholpen om in te zien dat ze meer was dan haar gewicht. Dit is het moment waarop ik je moet vertellen dat ik waardevol en geliefd ben zoals ik ben. En dat is zeker waar, maar dat is niet waar ik heen wil. Dat is niet het soort boek dat ik wil schrijven. Ik ga schrijven wat ik oprecht geloof over diëten, sporten en gewicht en welke rol dit speelt in mijn leven.

Zoals jij nu bent, ben je fantastisch. Je hebt zoveel moois te bieden aan de wereld en die talenten maken jou uniek. Jouw Schepper geniet van jouw eigenschappen en dat het Hem gelukkig maakt jou alles uit je leven te zien halen.

Ik geloof ook dat mensen niet gemaakt zijn om uit vorm te zijn en ernstig overgewicht te hebben. Ik denk dat we mentaal, emotioneel en fysiek beter functioneren als we goed voor ons lichaam zorgen met voeding, water en lichaamsbeweging. De leugen die ik geloofde was dat mijn gewicht mij bepaalde en dat het boekdelen sprak over wie ik was als persoon. Daar geloof ik tegenwoordig niet meer in, maar ik geloof wel dat je wordt bepaald door de zorg en de aandacht die je aan je lichaam besteedt. Dit is een boek waarin ik je vertel dat als je echt van jezelf wilt houden, je begint met je lichaam.

Lees de rest van het artikel met meer informatie en meer tips in het hoofdstuk “De leugen: Ik ben mijn gewicht” uit Laat je zien! 

Enkele tips:

#1 voorbereiding. Plan je doelen en hoe je deze wilt bereiken. Wees hier realistisch in. Bereid ook dingen als gezonde snacks ruim op tijd voor. Weet waar je kunt falen en probeer dit door voorbereiding te vermijden.

#2 schoon je social-media op. Omring je door enkel positieve berichten en echte rolmodellen.


Laat je zien!

Laat je zien!In Laat je zien! deelt Rachel Hollis een welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent vaak zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je nog beter vandaag dan morgen mee stoppen. Met eerlijke zelfspot en reflectie behandelt Rachel in elk hoofdstuk van deze speed read een veelvoorkomende leugen en geeft ze drie scherpe, praktische tips. Je hoeft niet eerst af te vallen, succesvoller te worden of een man te vinden om een leuk mens te zijn. Laat je zien!

Rachel Hollis is moeder van vier kinderen, motivational speaker en podcasthost. Ze heeft haar eigen blog thechicsite.com en heeft meer dan 1,1 miljoen volgers op de Insta @msrachelhollis. Het enige wat ze niet heeft, is een kalm en uitgebalanceerd leven. En dat kan haar helemaal niks schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *