De tranen van Jezus | Proefje voor kinderen

5 april 2020
Delen via:

De tranen van Jezus

Ze kwamen bij een plek die Getsemane heette. Jezus zei tegen de leerlingen: ‘Ik ga bidden. Blijf hier wachten tot ik terugkom.’ Marcus 14:32

Wat maakt jou verdrietig? Als anderen je plagen? Als iets tegenvalt? Als je ruzie hebt met je beste vriend? Jezus is ook verdrietig. Zo verdrietig dat Hij moet huilen. Waarom Hij zo verdrietig was?

DAT ONTDEK JE STRAKS! EERST GA JE TRANEN MAKEN.

Wat heb je nodig:

• Bekers of glazen
• Kan water
• Rol keukenpapier
• Schaar
• Stift en
• Kleurstof

Bekijk het filmpje!

Na het proefje lezen we met elkaar Marcus 14 en zijn er een aantal vragen voor kinderen van 4-7 jaar en voor kinderen van 8-12 jaar. We sluiten af met gebed en deze deel ik graag nog met jullie.

Bidden

Pak nog een paar stroken keukenpapier en een stift . Schrijf op de stroken wat jou verdrietig maakt. Hang deze stroken vervolgens in de bekers water. Kijk hoe de woorden uitlopen. Bid voor dat wat je verdrietig maakt. Vertel het tegen God.

GOD BELOOFT DAT HIJ ER VOOR JE IS, OOK ALS JE VERDRIETIG BENT.


Nieuwsgierig geworden naar het boek? Bekijk  het gratis leesfragment.

Ik ben een Bijbelontdekker

tranen‘Ik ben een Bijbelontdekker’ van Corine Zonnenberg is een praktisch boek vol proefjes bij de Bijbel. Aan de hand van experimentjes en opdrachten bij Bijbelverhalen ontdekken kinderen de Bijbel. De proefjes kunnen ze samen met volwassenen uitvoeren. Na het doen van een opdracht of proefje (ervaren), volgt het Bijbelverhaal (lezen) waarna er ruimte is voor gesprek en het opschrijven van gebedspunten (doorpraten). Maak de regenboog van Noach, bak brood en laat water in wijn veranderen. De materialen zijn alledaags en de opdrachten zijn makkelijk voor te bereiden. Door de leeftijdsdifferentiatie is het boek te gebruiken door kinderen van 4 tot 12 jaar. Een mooie manier van geloofsopvoeding die de Bijbelverhalen tot leven wekt.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *