Een sterke vrouw

8 januari 2022
Delen via:

Zie jij jezelf als een sterke vrouw? Misschien vind je het moeilijk om dat over jezelf te zeggen. Lindi Melse helpt je in dit dagboekgedeelte, op basis van een gedeelte uit Spreuken, te ontdekken wat jou krachtig maakt.

Een sterke vrouw, wie zal haar vinden?

Zij is meer waard dan edelstenen.

Spreuken 31:10

Ik? Een sterke vrouw? Ik doe gewoon mijn ding. Daar is toch niets bijzonders aan?

De manier waarop je naar jezelf kijkt, zegt veel over wie jij voor anderen bent. Wanneer je erg onzeker over jezelf bent, kun je jezelf snel wegcijferen en steevast reageren met ‘ach het is niets’ zodra iemand je een compliment geeft.

In de Bijbeltekst uit Spreuken 31:10 gaat het over een sterke vrouw, die meer waard is dan edelstenen. Wat wordt er eigenlijk bedoeld met een sterke vrouw?

God heeft jou gevormd, gemaakt met kwaliteiten en talenten. Die heeft Hij jou meegegeven. Ze zijn langzaam ontwikkeld, nog in ontwikkeling of zelfs nog niet ontdekt. Verschillende eigenschappen die jou maken tot wie jij bent: een uniek en authentiek persoon. Misschien ben jij een echte doorzetter, heel geduldig of graag behulpzaam.

Dát is wat jou sterk maakt, waardoor jij opvalt in een menigte en onmisbaar bent voor anderen. Waardoor je complimentjes niet weg hoeft te wuiven en ook echt trots mag zijn op wie jij bent, omdat God jou zo heeft gemaakt.

Almachtige Vader, laat U mij zien wat mijn kwaliteiten en talenten zijn, zodat ik deze mag inzetten voor U en de mensen om mij heen.

Lees: Spreuken 31: 10-31

  1. Zie jij jezelf als een sterke vrouw? Waarom wel, waarom niet?
  2. Wat zijn jouw sterkste eigenschappen?
  3. Hoe gebruik jij je sterke eigenschappen in je gezin, je thuissituatie?
  4. Hoe kun jij jouw kwaliteiten inzetten buitenshuis?
  5. Welke kwaliteiten zou je nog meer willen ontwikkelen en hoe zou je dat doen?

6. Opdracht: Vraag aan drie mensen wat volgens hen jouw sterkste eigenschappen zijn en schrijf de antwoorden op. Welke eigenschappen had jij niet bij jezelf opgemerkt? Plak deze eigenschappen op je spiegel, zodat je ze elke dag ziet.

7. Gebeds- of dankpunten noteren in kader / Schrijf hier je gebed of dankpunten: Dank God voor al jouw kwaliteiten en talenten.


Bedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *