Het geheim van geluk

21 april 2020
Delen via:

Susan Meissner schreef twee prachtige boeken rondom de Tweede Wereldoorlog.

 

Het geheim van geluk

Twee zussen raken wreed gescheiden tijdens de Tweede Wereldoorlog
oorlogIn de indrukwekkende en emotionele roman ‘Het geheim van geluk’ van Susan Meissner raken twee zussen wreed van elkaar gescheiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Heden, Oxford, Engeland. De geschiedenisstudente Kendra van Zant krijgt de opdracht iemand te interviewen die de Duitse bombardementen in Londen heeft meegemaakt. Precies op het moment dat deze dame, Isabel MacFarland, heeft besloten haar verhaal over de oorlog begint prijs te geven.
Een verhaal van geheimen die ze jarenlang voor zich heeft gehouden… zoals haar ware identiteit. 1940, Londen, Engeland. Terwijl Hitler zich ongenadig keert tegen de burgerbevolking van Londen, worden honderdduizenden kinderen geëvacueerd naar adoptiegezinnen op het platteland.
De vijftien jaar oude Emmy Downtree en haar jongere zusje Julia krijgen onderdak in een cottage in de Cotswolds. Emmy voelt zich verantwoordelijk voor haar zusje, maar wil niets liever dan terug naar de stad om haar droom van modeontwerper na te jagen. En Julia staat erop dat ze haar meeneemt.Terug in Londen worden Emmy en Julia verrast door de loeiende sirenes. Tijdens het bombardement raken ze op wrede wijze van elkaar gescheiden en neemt hun leven een andere wending…

 

 

Hoewel de roman bij tijd en wijle aangrijpend is, is dit een echt feelgood boek. Meissner is er in geslaagd een zwaar thema op een positieve manier te behandelen – Hebban.nl

Lees de hele recensie van Marlies op hebban.nl 

Lees ook het gratis Leesfragment

 


Het laatste jaar van de oorlog

oorlogIowa, 1943. De veertienjarige Elise Sontag leidt een heel normaal leven, totdat haar vader wordt opgepakt op verdenking van nazisympathieën. Het gezin belandt in een interneringskamp in Texas. Beroofd van alles wat haar dierbaar is, raakt Elise bevriend met de Japans-Amerikaanse tiener Mariko. Achter het prikkeldraad dromen de meisjes van een toekomst als vrije jonge vrouwen.

Als Elise en Mariko allebei worden uitgezet, beloven ze elkaar weer te ontmoeten als ze 18 zijn. Maar het leven loopt anders. Elise komt met haar familie in het door de oorlog verwoeste Stuttgart terecht. Haar briefwisseling met Mariko loopt al snel spaak. Pas vele decennia later, wanneer de dementie aan haar herinneringen begint te knagen, besluit Elise naar Mariko op zoek te gaan voor het te laat is.

 

 

Lees ook het gratis Leesfragment

Reacties (1)

  • Koopman schreef:

    Net “Het geheim van geluk” in 1 lange adem uitgelezen. Een prachtig boek.
    Dus ben je nog op zoek naar een mooi boek voor van het weekend lees dan deze.
    Wanneer je eenmaal begonnen bent kun je niet meer stoppen.
    Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *