Het ontbrekende boek…

20 augustus 2020
Delen via:

Op het eerste gezicht leek het een hele normale werkmiddag bij de bibliotheek te worden. Zoals ik al geruime tijd gewend was, begon ik ook deze middag rond twee uur aan mijn taken.

Ik maakte als eerste de bak met de gereserveerde boeken leeg, zodat deze voor de volgende lener in de reserveringskast klaar gezet konden worden. Weer een persoon blij gemaakt met juist dát boek waar hij/zij interesse voor heeft getoond. Het geeft mij altijd weer een fijn gevoel wanneer ik hiermee bezig ben. Als fervent boekenlezer is er niks leukers dan werken met boeken en anderen boekenwurmen van tips en adviezen op het gebied van boeken te voorzien. Een waar feestje voor mij! Die ‘big smile’ op het gezicht van een kind te zien verschijnen, wanneer hij/zij hét juiste boek gevonden heeft. Het geeft mij altijd weer een geluksgevoel. Ik voel mij nuttig en ben in mijn element.

Maar vandaag, net voordat ik aan mijn 2e taak wil beginnen, stapt er een jonge vrouw op mij af. Ze wendt haar gezicht enigszins af, waardoor ik haar blik niet kan zien. Ze steekt haar handen naar voren, waarin ze een vergeeld boek vast heeft. De randen van het boek zijn gerafeld, de rug van het boek zit los en ik voel van binnen enige irritatie opkomen. “Hoe kun je zo slordig met een boek omgaan”, denk ik in gedachten. Ik wil haar hier op aanspreken maar ze is mij één slag voor. Op een zachte, fluisterende toon, geeft ze mij te kennen dat ze dit boek al 4 jaar “te leen” heeft maar nu na al die jaren met een schuldgevoel worstelt en dit leenexemplaar terug komt brengen en haar schuld hiermee wil inlossen. “En”, zo zegt ze, “ik wil u hier ruimschoots voor betalen”.


Aan zijn voeten‘Aan zijn voeten’ van Tessa Afshar vertelt over de geschiedenis van Ruth en Boaz: het liefdesverhaal dat de toekomst van het volk Israël bepaalde.

Bestel dit boek voor €22,99 en het wordt gratis verzonden..

 

 

 

 

 

 


Ik kijk naar de titel van het boek en vervolgens richt ik mij op deze vrouw. Ik kan nauwelijks een glimlach onderdrukken. Met grote dikke letters staat er op de cover Aan zijn voeten afgedrukt. Het is mijn favoriete Bijbelse roman, geschreven door Tessa Afshar. Ik kijk de vrouw aan, en dit keer wend zij haar gezicht niet af maar kijkt ze mij in de ogen en ik zeg: “Ach, ik kan het wel begrijpen dat u juist dit boek zolang “geleend” heeft. Het is een juweeltje met prachtige en waardevolle lessen voor ieder mens. Volledig overrompeld staart ze mij aan en antwoord vervolgens: “Weet u waarom ik dit boek zolang gehouden heb mevrouw?’ Omdat het mij elke keer weer bewust maakt van het feit dat ik mijzelf steeds weer opnieuw aan Zijn voeten moet neervlijen om tot rust te komen en het alleen van Hem alleen te verwachten, elke dag weer”. Mijn hart maakt een sprongetje bij dit wonderlijke antwoord en zonder er verder bij na te denken, antwoord ik terug: “Weet je, hou dit exemplaar maar, zodat dit je leidraad mag zijn voor de rest van je leven. Ik denk dat dit voor de schrijfster een groot geschenk is en zij hiermee haar doel bereikt heeft. De boodschap die ze wilde doorgeven d.m.v. haar boek is aangekomen en dat zijn die 4 voorbije jaren dubbel en dwars waard!

Wil je ook bijbelstudie over Ruth lezen? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *