Het paasverhaal voor kinderen

1 april 2019
Delen via:

Na het kerstverhaal een Ster voor Jezus, maakte Mirjam Florijn het paasverhaal Een kroon voor Jezus.
Het vertelt het verhaal van Pasen voor jonge kinderen. Jezus deelt brood en wijn uit en gaat bidden tot God. Hij wordt gekruisigd en sterft. Maar dan ziet Maria dat het graf open is en ontmoet ze de levende Jezus. Hij is echt opgestaan!

Heel geschikt voor jonge kinderen.

Andere tips

Hij leeft! is een prachtig Paas-voorleesprentenboek, geschreven door Willemijn de Weerd, met mooie, sfeervolle illustraties van Marjolein Hund. (uitgeverij Ark media) 

Dit boek bevat vier verhalen over personen die belangrijk waren in de Paastijd, rond Jezus. Het zijn Maria, de zus van Marta en Lazarus, Johannes, Petrus en Maria uit Magdala. Op die manier maak je vanuit vier verschillende personen mee, wat er de laatste dagen met Jezus gebeurde. Elk verhaal vertelt in de intro kort iets over deze persoon en laat daarin vooral zien hoeveel ze van Jezus hielden.

 

De tuin en het kruis. Pasen! Ieder jaar verschijnen er paasprentenboeken voor kinderen met het verhaal van Jezus, de discipelen, laatste avondmaal, lijden en opstanding. En in dit aanbod is het de kunst om dit ‘bekende heilsverhaal’ vanuit een andere invalshoek te vertellen. Dàt gebeurt met het prentenboek ‘De tuin en het kruis’, waarin het evangelie in een notedop wordt verteld en verbeeld.

Heel mooi om het Paasevangelie op deze inzichtelijke manier aan kinderen mee te geven. Je kunt de emoties van het verhaal, de zonde en het evangelie van de vergeving en de blijdschap terugzien in de kleuren. Zo zullen kinderen nog meer begrijpen wat de impact van zonde en vergeving is.

(Uitgeverij Colombus)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *