Hoe het boek ‘Weet je wel hoe MOOI je bent’ ontstond..

8 mei 2019
Delen via:

Zo grappig: bijna mijn hele leven heb ik gedacht dat ik niet kon schrijven. Schrijven was niks voor mij. Ik kan me nog het gevoel herinneren dat ik had terwijl ik achter mijn opstelschrift zat waarin ik een opstel moest schrijven over: “De verscholen hut in het bos”. Turend naar mijn papier raakte ik steeds meer in paniek: ik wist het niet!

Daarom vond ik het ook grappig toen ik een jaar of 2 geleden benaderd werd door PUUR om 2 keer per jaar een column te schrijven. Stiekem moest ik lachen maar met de uitspraakin mijn achterhoofd: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan….” heb ik ja gezegd. Ik kon het in elk geval proberen!

Het gaf me zoveel energie!

En wat bleek? Ik vond het schrijven reuze leuk! Ik liet alles los wat ik ooit geleerd heb over schrijven, hoe je wel en niet zou moeten beginnen en deed het gewoon lekker zoals ik ben. Het gaf me zoveel energie! Ik merkte dat ik vrouwen kon bereiken door mijn woorden, dat ik mezelf kon uiten en de boodschap die ik zo graag mee wil geven aan vrouwen op een prettige manier kon delen.

Daarom begon het te borrelen als ik nadacht over een boek….Wat zou dat super zijn! Een boek waarin ik mijn boodschap de wereld in zou sturen! In mijn werk maar ook in de vrouwen om me heen zie ik zoveel onzekerheid over henzelf als vrouw. Zijn ze wel goed genoeg, zijn ze wel mooi genoeg, kunnen ze het wel? En door al die onzekerheden zag ik vaak dat vrouwen helemaal niet toekwamen aan ‘zijn wie God ze bedoeld had’. En dat is iets wat me zo raakt!

Gewoon, MOOI zoals je bent.

Ik geloof dat we niet voor niets op aarde zijn. Dat God ons vrouwen wil gebruiken om Zijn Liefde aan de mensen om ons heen te laten zien. En dat Hij ons vrouwen daar voor wil gebruiken. Hij heeft ons geplaatst op een plek die uniek is. Jij bent Gods beste kans om de mensen om jou heen te bereiken. En daarom heeft God je gemaakt zoals je bent. En wil Hij graag dat je gaat worden wie je bent. Zonder angst, zonder onzekerheid. Gewoon, MOOI zoals je bent. Maar door al dat vergelijken met anderen, angsten en onzekerheden, komen we daar vaak helemaal niet aan toe.

Maar ja, hoe doe je dat? Een boek schrijven…..het leek me een enorme uitdaging, bijna niet te nemen hobbel. Dus toen PUUR mij vroeg of ik een boek wilde schrijven voor hen met de titel: “Weet je wel hoe mooi je bent”, snap je wel dat ik een gat in de lucht sprong!

Precies de boodschap waar mijn hart naar uitgaat, beter had het niet kunnen worden.

Dus. Dat heb ik gedaan….

Elke week had ik een donderdag gereserveerd als mijn schrijfdag. Meestal zocht ik een leuk koffietentje uit in de stad waar ik heerlijk kon zitten en al mijn gedachten rond dit thema op papier kon zetten. Sommige dagen waren beter dan anderen. Maar ik had er plezier in!

En nu is het boek er.


Reacties (1)

  • Jannie schreef:

    En jij bent het antwoord op mijn (on)zekerheden.
    Dat heeft ook te maken met dat wat ik doe. Kleur en stijladvies geven.
    “Beken je kleur in stijl” en mijn subtitel is: Mooi zoals je bent zoals God je gemaakt heeft.
    Ik ga je boek bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *