Ik begin morgen

15 januari 2020
Delen via:

Rachel Hollis is auteur, blogger en motivatiespreekster. In haar boek Laat je zien! ontkracht zij de leugens die wij onszelf blijven vertellen. Dit schop-onder-je-kont-boek is bedoeld om jou weer de regie over je eigen leven te laten nemen. In deze serie nemen we je mee langs een aantal leugens en de tips die Hollis heeft om dit ongezonde gedachtepatroon om te draaien. Vandaag praten wij over de leugen: ‘Ik begin morgen.’

Image result for rachel hollis wash your face

Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal diëten dat ik heb geprobeerd. De momenten dat ik van plan was naar de sportschool te gaan maar uiteindelijk niet gegaan ben, zijn ook talrijk. Het aantal keren dat ik me inschreef voor een halve marathon, zelfs het inschrijfgeld al betaald had en uiteindelijk op de momenten dat ik had moeten trainen deed alsof ik het vergeten was? Twee keer. Het aantal keren dat ik verkondigde: ‘Vanaf nu ga ik iedere ochtend voor ik naar mijn werk ga anderhalve kilometer hardlopen’, en dat nooit langer dan drie dagen volhield? Ontelbaar.

Betekenisloze beloftes

Jarenlang heb ik deze verkeerde gewoonte gehad, net als heel veel andere vrouwen. We praten over wat we graag willen doen, zijn, proberen en bereiken, maar als we de kans krijgen om het daadwerkelijk te doen, laten we het vaak gauw weer varen. Het leven overkomt je en de plannen die je maakt mislukken weleens – maar wanneer de beloftes die je doet van zo weinig betekenis zijn in je leven, moet je eens goed naar jezelf kijken.

Ken jij daarentegen ook mensen die zich altijd aan hun beloftes houden? Als ze gezegd hebben dat ze komen, kun je verwachten dat ze tien minuten te vroeg zijn. Als ze zich committeren aan een project, kun je ervan overtuigd zijn dat ze het afmaken. En als ze je vertellen dat ze zich voor het eerst voor een marathon hebben ingeschreven, heb je meteen al groot ontzag voor ze omdat je zeker weet dat ze de marathon daadwerkelijk gaan lopen. Wanneer zo iemand iets belooft, dan neem je de belofte wel serieus, toch?

Ik hoop dat je begrijpt waar ik heen wil.

Vind jouw manier

Als je iets echt wilt, dan vind je wel een manier. En als je iets echt niet wilt, dan vind je wel een excuus. Jouw onderbewuste weet het verschil tussen iets wat je wilt en iets waarvan je alleen maar doet alsóf je het wilt. Het haalt namelijk terug hoe jij in het verleden met soortgelijke situaties omging. Heb je woord  gehouden? Heb je waargemaakt wat je van plan was te doen? Je zult stranden op de standaard die je altijd voor jezelf hebt gesteld… behalve als je het van je instinct weet te winnen en je patroon verandert.

Kijk kritisch naar je beloftes. Ik beloofde nooit meer een belofte te breken. En dit heb ik nu al 6 jaar niet meer gedaan. Je zult minder snel voortrazen en goed over dingen nadenken. Dan praat je niet alleen over een bepaald doel, maar bedenk je ook hoe je het kunt halen. Je zult een doel stellen en versteld staan wanneer je het bereikt hebt. Je zult jezelf een nieuwe manier aanleren om je te gedragen en nieuwe eisen stellen aan de persoon die je echt bent – niet degene die je zo graag wilde worden, maar degene die je iedere dag weer nastreeft te zijn.

Enkele tips

#1 begin klein

#2 bouw voort op je successen

#3 wees eerlijk tegen jezelf

#4 maak de belofte aan jezelf, en breek die niet


Laat je zien!

Laat je zien!In Laat je zien! deelt Rachel Hollis een welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent vaak zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je nog beter vandaag dan morgen mee stoppen. Met eerlijke zelfspot en reflectie behandelt Rachel in elk hoofdstuk van deze speed read een veelvoorkomende leugen en geeft ze drie scherpe, praktische tips. Je hoeft niet eerst af te vallen, succesvoller te worden of een man te vinden om een leuk mens te zijn. Laat je zien!

Rachel Hollis is moeder van vier kinderen, motivational speaker en podcasthost. Ze heeft haar eigen blog thechicsite.com en heeft meer dan 1,1 miljoen volgers op de Insta @msrachelhollis. Het enige wat ze niet heeft, is een kalm en uitgebalanceerd leven. En dat kan haar helemaal niks schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *