Interview met Frieda van de Geest

26 mei 2020
Delen via:

Vorige week verscheen ‘Jij ben licht’ van Frieda van der Geest. In ‘Jij bent licht‘ helpt Frieda  je op weg om licht te zijn in deze wereld, op jouw plek. Ze wil vrouwen laten zien dat ze al licht zíjn – ze hoeven alleen nog maar de schakelaar om te zetten en gaan stralen. We spraken met Frieda over haar boek.

Wat maakt dit boek Jij bent licht zo uniek/belangrijk?

Jij bent licht is een boek wat je aan de ene kant leert om te ontspannen (je hoeft niet eerst van alles te bereiken, voordat je klaar bent om je geloof te delen) en tegelijk spoort het je aan tot actie (zet je licht bewust aan: ga aan de slag met je mogelijkheden en deel zo uit van je hebt ontvangen).

Je zegt in je boek dat je met het geloof bent opgegroeid. Je beschrijft dat de Bijbelse waarheden die je meekreeg jouw basis werden in het leven. Welke waarheden die je meekreeg zijn voor jou nu het meest belangrijk? Is dat ook terug te zien in je boek?

De waarheid dat Jezus voor mij persoonlijk stierf zodat ik gered ben, heb ik altijd geleerd. Pas later in mijn leven ben de betekenis daarvan echt gaan begrijpen.

Heb je hiernaast ook nieuwe waarheden ontdekt?

Ik heb geleerd dat God naar mij kijkt, zoals Hij ook naar zijn Zoon Jezus kijkt. Het zit helemaal goed tussen Hem en mij. Het feit dat ik nog steeds domme dingen doe en in een gebroken wereld leef, verandert daar niets aan. Het kwaad is overwonnen toen Jezus opstond uit de dood. Jezus zegt dat Hij het licht is voor de wereld en wie Hem volgt mag delen van dat licht. Hoe gaaf dat Jezus’ licht rechtstreeks op mij reflecteert!

Je schrijft dat je met je hart aan de slag ging en daarna ontdekte wie je bent. Hoe zag dat met je hart aan de slag gaan er voor jou uit?

Je kunt beter zeggen dat God met mijn hart aan de slag ging. Hij heeft mij in de loop van de jaren geleerd wie ik ben in Zijn ogen. Dacht ik vroeger nogal in termen als ‘ik ben niet goed genoeg, ik blijf een zondig mens’, God heeft mij geleerd dat ik geliefd ben om wie ik ben en niet om wat ik doe. Het is niet dat ik nooit meer onzeker ben, maar ik ben veel sterker geworden, doordat ik weet wie ik ben in Hem!

Wat is het belangrijkste dat je tegen vrouwen zou willen zeggen die nog niet geloven dat ze licht zijn?

Ik kan niemand het geloof geven, het enige dat ik kan doen is hen wijzen op Jezus. Ga op onderzoek uit wie Hij is en wat Hij over jou zegt. Verwonder je over de prachtige lessen die Hij leert en probeer ervoor open te staan dat het ook voor jou bedoeld is. De boodschap dat ook jij licht bent lijkt misschien te mooi om waar te zijn. Al kun je je het haast niet voorstellen als je in de spiegel kijkt, op het moment dat je je openstelt voor die waarheid en Jezus vraagt om het jou te tonen, dan gá je het ook bij jezelf zien en ontdekken. Soms kleine glimpjes, soms felle stralen. Voor God maakt het niet uit. Hij ziet Jezus’ licht op jou.
In mijn boek staan ook praktische opdrachten, die je echt verder kunnen helpen om te ontdekken op welke manier jij licht bent. Ga het zien en ga er maar in staan!

Waar ga je, nu het schrijven van dit boek klaar is, mee aan de slag?

Ik merk dat ik het heel leuk vind om betrokken te zijn bij de lezers van mijn boek. Ik krijg allerlei berichtjes en geniet daar heel erg van. Ik hoop dat ik de komende tijd op verschillende manieren vrouwen mag inspireren met de boodschap van Jij bent licht. Ik ben benieuwd welke deuren er voor me opengaan…
Verder blijf ik zeker schrijven voor PUUR! en voor Lume. En het kan maar zo dat ik nog eens aan een nieuw boek begin… iemand een goed idee?

Interview werkt gedaan door Jorieke


licht
In ‘Jij bent licht‘ helpt Frieda van de Geest je op weg om licht te zijn in deze wereld, op jouw plek. Ze wil vrouwen laten zien dat ze al licht zíjn – ze hoeven alleen nog maar de schakelaar om te zetten en gaan stralen. Dit boek staat vol met inspirerende verhalen van andere vrouwen, tips en bemoedigende (Bijbel)teksten om je te laten zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om licht te leven en licht te geven. Je bent ervoor gemaakt! ‘Jij bent licht’ is een uitgave van PUUR! in samenwerking met LUME, de vrouwenbeweging die licht verspreidt.

 

Bestel dit boek

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *