Je kunt het!

8 oktober 2019
Delen via:

“Kort. Krachtig. Inspirerend. Ik houd niet van baarden, maar wel van Dominee Baardmans.”

— Mirjam van der Vegt, auteur en stiltetrainer

kuntIn ‘Je kunt het!’ deelt Dominee Baardmans zijn tien lessen voor een zinvol leven. Jan Willem van der Straten staat bekend om zijn positieve geluid. Hij spreekt jong en oud aan met heldere, gewone taal en een optimistische kijk op het leven.

Hij deelt persoonlijke ervaringen en slaat bruggen tussen gelovig en niet-gelovig. In een tijd waarin echte verbinding tussen mensen schaars is en depressie in overvloed stelt hij een manier van leven voor die gebaseerd is op beproefde zaken: geloof, hoop en liefde. Jan Willem van der Straten is ZZP-dominee. Bekend geworden van zijn vlogs gaat hij op tournee door het land en preekt hij elke zondag in een andere plaats. Hij heeft elke maandag een positieve videoboodschap op EO-visie en vaste radiocolumns op Radio 2 en 5.

 

 

 

 

Opvallende stelling

De beste manier om jezelf te leren accepteren, is om te geloven dat God jou altijd accepteert, hoe je ook bent. Met het christendom kan dat, want dat geloof geeft het beste fundament voor je zelfvertrouwen. Daar is het verhaal van Mozes een goed voorbeeld van. Mozes stotterde, en was daar onzeker over. Maar met Gods hulp overwon hij zijn angst en lukte het hem tóch om de geschiedenisboeken in te gaan als de persoon die Israël uit Egypte leidde. – uit een artikel van de trouw.

Lees het hele artikel

Reacties (2)

 • Judith Roosen schreef:

  Al jaren heb ik een strijd met het accepteren van de gaven en talenten die ik van de Vader gekregen heb. Zelfs regelmatig Hem gevraagd ze van me weg te nemen! Keer op keer dat ik ze inzette voor goede doelen, werk, gezin, vrije tijd, noem maar op, kwam ik zulk een tegenstand (meestal van christenen zelf!) tegen waardoor ik steeds gedwongen werd ze niet langer in te zetten! Vaak moest ik horen ‘juist dan door zetten!’ Het was het opofferen van mijn huwelijk en leven niet waard! Alles is me afgenomen en kan mijn talenten alleen nog op heel kleine schaal,mijn huishouden, toepassen. Het wringt me nog steeds enorm. Ik troost met het feit dat Mozes een goede schaaps herder geweest moet zijn. Jammer dat we van die periode niets kunnen terugvinden in de Bijbel. Ja, mijn man is blij met mijn gaven en talenten want daardoor hoeft hij ze niet te doen. Schrale troost! Waren ze echt alleen daar voor bedoeld? Ik geniet van het toepassen van mijn gaven en talenten, maar heb er toch een haat/liefdes relatie mee!

  • Beste Judith,

   Bedankt voor je openheid. Ik denk dat veel worstelen met wat je beschrijft.
   Ik hoop dat je meer en meer zult genieten van het toepassen van je gaven en talenten waar dan ook.
   Ze voor je gezin inzetten is denk ik net zo belangrijk.

   Groetjes,
   Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *