Kinderboekenweek 2021: worden wat je wil

14 oktober 2021
Delen via:

‘Worden wat je wil’, dat is het thema van de Kinderboekenweek 2021. Met dit thema kunnen kinderen fantaseren en dromen over hun beroepen van later. Het boek ‘Wat je ook maar wil, doe het goed!’ van Kok Boekencentrum sluit daar goed bij aan.

Het maakt niet uit waar ze vandaan komen en wat ze kunnen of waar ze minder goed in zijn: kinderen kunnen worden wat ze maar willen. Het boek ‘Wat je ook maar wil, doe het goed!’ van Kok Boekencentrum staat vol beroepen en sluit daarom perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2021. Elk kind droomt graag over de toekomst, als je later groot bent: de baan die je hebt, de plekken waar je naartoe gaat, nieuwe vrienden… Voor christelijke ouders is de belangrijkste ambitie echter dat hun kinderen van Jezus houden en Hem volgen. In dit mooi geïllustreerde prentenboek op rijm, vertaald door Joke Verweerd, wordt deze boodschap op een speelse en eigentijdse manier overgebracht.

Vertaalwerk

Wat je ook doet, doe het goed! is op rijm geschreven, Joke heeft het dus ook op rijm moeten vertalen. Dat was niet altijd even makkelijk: ‘’Het was een hele uitdaging om de rijm te handhaven, want ik moest me ook aan de illustraties houden. Soms zat ik uren ingewikkeld te doen, te goochelen en te toveren,  en dan tijdens het ophangen van de was had ik ineens de simpele woorden die precies zeiden wat ze moesten zeggen.  Zo werd iedere bladzij ook voor mezelf een verrassing’’, aldus Joke.

‘Melissa heeft meer dan tien jaar als predikant voor vrouwen gewerkt bij mijn kerk. Dat heeft haar geïnspireerd om boeken te gaan schrijven: ‘’Ik probeer boeken te schrijven die vrouwen helpen met de problemen waar ze mee te maken krijgen en die van invloed zijn op hun discipelschap. Ik hoop dat mijn woorden vrouwen terug kunnen leiden naar de Bijbel. Mijn grootste hoop is dat de woorden die ik schrijf, vrouwen zullen aanmoedigen om steeds meer van Gods Woord te gaan houden!’’ Joke kan zich ook wel vinden in de boodschap van Melissa: ‘’Mooi, dat Melissa schrijft over haar wens de lezers aan te moedigen. Ik heb in het begin van mijn schrijverschap mezelf de opdracht gegeven, dat in elk verhaal hoop te vinden moet zijn.’’

‘Dit wordt een nieuwe voorleesfavoriet! Er is niets wat je je kind meer op het hart wilt drukken dan wat blijkt uit de uitbundige, dartelende zinnen in dit prachtige boek.’
– Ann Voskamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *