Leestip: Eenzaam

6 oktober 2020
Delen via:
Een zoektocht naar betekenis, oorzaken en oplossingen

Over het boek

eenzaamEenzaam van Nels Fahner brengt het grote maatschappelijke probleem van eenzaamheid voor het voetlicht. Het doet verslag van een boeiende en schrijnende zoektocht naar de oorzaken en gevolgen, maar inspireert ook om te zoeken naar oplossingen. Voor dit boek interviewde de auteur ervaringsdeskundigen, filosofen, psychologen, beleidsmakers en mensen uit de praktijk, onder wie wetenschapper Anja Michielse, filosoof Ad Verbrugge en leken-benedictijn Wil Derkse.

Meer over het boek

 

 

Recensie

Wat is eenzaamheid? Welke invloed heeft het op individuele mensen en op een samenleving als geheel? Wat kun je doen om eenzaamheid te voorkomen?” Dat zijn vragen die als een rode draad door het boek lopen. Mensen kunnen op verschillende manieren eenzaam zijn: emotioneel, sociaal en/of existentieel. Deze soorten eenzaamheid zijn verschillend in aard en
oorzaak, en vereisen dan ook een andere, individuele ‘aanpak’.

In Eenzaam worden diverse ‘anti-eenzaamheid initiatieven’ – zoals RestoVanHarte, Lief-en-Leedstraten, lees- en luistergroepen – voor het voetlicht gebracht. Na het lezen van dit boek ben ik niet alleen onder de indruk van de actualiteit en gigantische reikwijdte van eenzaamheid, maar ook de complexiteit van het vinden van een passende oplossing.

– RianneSB –  bron: Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *