Leestip: Het bruidsschip

29 september 2020
Delen via:

In ‘Het bruidsschip’ neemt Jody Hedlund de lezer mee op een zeereis vol romantische avonturen. Wat als je op reis bent naar een ander leven, maar onderweg de liefde vindt?

Over het boek

bruidsschip‘Het bruidsschip’ van Jody Hedlund is een romantische historische roman die begint in een van de armste wijken van het negentiende-eeuwse Londen. Als Mercy Wilkins de kans krijgt een nieuw leven aan de overkant van de oceaan te beginnen, grijpt ze die met beide handen aan. Mercy denkt dat ze daar kan werken als kindermeisje of bediende. Ze weet niet dat er aan de kade al een bruidegom op haar staat te wachten. Als ze aan boord de rijke arts Joseph ontmoet en ze zijn assistente wordt, blijkt de ontluikende liefde tussen hen heel moeilijk te negeren. Maar deze liefde is onmogelijk, en dat weten Mercy en Joseph allebei.

‘Het bruidsschip’ is het eerste deel in Jody Hedlunds serie ‘De postorderbruiden’.

Lees het gratis leesfragment

 

Recensie

Wederom een schitterend boek van Jody Hedlund. Hoewel het verhaal wat triest begint geeft dat alleen maar een beter en realistischer beeld van het leven in die tijd.
De twee hoofdpersonen Mercy (haar naam doet haar eer aan) en Joseph hebben allebei een mooi en sterk karakter. Ze leren anders tegen dingen aan te kijken. Een paar mooie lessen die ik uit het verhaal heb gehaald zijn; je stand of afkomst zegt niets over wie je bent als persoon. Pas als je in je eigen waarde gelooft, leer je dat je niet altijd hoeft te accepteren hoe een ander je behandeld. Wat je omstandigheden ook zijn je kan altijd goed zijn voor mensen en hen helpen.

Het verhaal leest fijn en is gedetailleerd geschreven. Het voelt alsof je zelf door de Londense straten loopt of op het bruidsschip zit. Behalve dat het een interessant beeld geeft van het leven in die tijd uit twee perspectieven, is het ook een prachtig romantisch verhaal!

– Faylean bron: bol.com

 

Je kunt dit boek bestellen €22,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *