Lekker lezen deze herfst

15 september 2021
Delen via:

Het is wat regenachtiger en kouder buiten: de herfst is in aantocht. Speciaal voor tijdens het koudere weer heeft Thorinda een lijst met boekentips samengesteld.

Nog even en het is herfst. De dagen worden langer, het weer slaat om en we maken het binnen in huis extra gezellig. De kachel wordt flink opgestookt, we steken de kaarsen aan en de plaids komen weer te voorschijn. Wat is het dan heerlijk om met een boek op de bank weg te kruipen. En nog fijner als deze deel uitmaakt van een serie, want dan komen jij en ik deze lange en donkere maanden wel door.

Gelukkig heeft Kok Boekencentrum in de afgelopen jaren meer dan genoeg series uitgebracht. Ik geef je een paar tips en ik hoop dat je er wat aan hebt.

De Ivy Hill serie van Julie Klassen

Hierin volg je het wel en wee van de drie vriendinnen, Jane, Rachel en Mercy. Genieten van begin tot eind. (De herberg van Ivy Hill, De dames van Ivy Cottage, De bruid van Ivy Green en Kerst op Ivy Hill).

De tweedelige familiesage van Lynn Austin

Prachtige en meeslepende boeken over Geesje en Anna. Deze serie moet je gewoon gelezen hebben. (Dochters van de kust en Anker in de storm).

De Highland serie van Carrie Turansky

Waan je voor enkele uren in de sfeer van Downtown Abbey en volg het leven van de familie Ramsey. Pure ontspanning met een goede dosis romantiek. (De gouvernante van Highland Hall, De debutante van Highland Hall en Toevluchtsoord).

Houd je meer van het Regency tijdperk, ga dan voor de driedelige serie van Sarah Ladd die zich in en rondom de kust van Cornwall afspeelt. Hierin draait het om gouvernante Cordelia en de familie Twethewey. Romantisch en (ont)spannend. (De gouvernante van Penwhythe Hall, Te gast op Lanwyn Manor en Een vreemdeling op Wyndcliff Hall).

Ben je meer geïnteresseerd in de tijd van de Bijbel, kies dan voor de tweedelige serie van Tessa Afshar. Hierin volg je het leven van Sara en Darius. Prachtig, leerzaam en spannend. (Schrijfster aan het Perzische hof en Schrijfster in Jeruzalem).

Voor de liefhebbers van eigentijdse verhalen zou ik zeggen, lees de tweedelige serie van Melissa Tagg. Hartverwarmend, romantisch, een tikkeltje mysterieus en vooral feelgood. Leef mee met Mara en Marshall in ‘Als gebed de hemel raakt’ en met Jenessa en Lucas in ‘Een deur die altijd openstaat.’

Ik wens jou als lezer heerlijke lange leesavonden toe en uiteraard veel leesplezier.


‘Een deur die altijd openstaat’ van Melissa Tagg is een hartverwarmende roman over een onverwachte vriendschap. Jenessa Belville staat op het punt het huis waarin ze opgroeide en waaraan ze zoveel nare herinneringen heeft te verkopen. Om het huis verkoopklaar te maken, krijgt ze hulp van Lucas Danby, een huursoldaat die aan extreem gevaarlijke missies deelneemt. Als de twee in een schuurtje op het terrein drie verwaarloosde kinderen aantreffen, neemt hun leven een bijzondere wending.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *