Nieuw in maart

7 maart 2019
Delen via:

Dochter van Jesaja

Mesu Andrews schreef ‘Dochter van Jesaja’, een Bijbels-historische roman over een getraumatiseerd meisje die door de profeet Jesaja wordt geadopteerd in de tijd van Hizkia. Nadat bijna hun hele familie voor hun ogen is vermoord, wordt het meisje Ishma samen met haar zus als buit meegevoerd naar Samaria door Israëlische soldaten. Als ze onverwacht worden vrijgelaten, komt ze terecht in het huishouden van de profeet Jesaja, die Ishma als zijn dochter aanneemt en haar een nieuwe naam geeft: Zibah, tot vreugde van de Heer. In haar nieuwe huis vindt Ishma haar vrolijke karakter weer terug en ze trekt de aandacht van prins Hizkia, een jongeman die vastbesloten is het koninkrijk dat zijn vader bijna heeft vernietigd, weer op te bouwen. Maar haar liefde voor hem brengt haar op een pad waarvan ze hoopte dat ze het voor altijd achter zich gelaten had.

Mesu Andrews heeft meerdere Bijbels-historische romans op haar naam staan. Dochter van Jesaja,  genomineerd voor de Christy Award 2019 in de VS, is de eerste die in Nederland wordt uitgegeven.

19 maart in de boekhandel

 

Een stap in het licht

De historische roman ‘Een stap in het licht’ van Jody Hedlund is een verhaal vol liefde over de onbreekbare band tussen zussen.  New York, 1858. Marianne Neumann heeft nog maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Marianne bemachtigt een baan als plaatsingsagente bij een kinderhulporganisatie, waar ze niet alleen in staat is om kinderen een beter leven te geven, maar waar ze ook hoopt te ontdekken of Sophie de stad heeft verlaten via het kindertransport. Haar collega Andrew Brady vergezelt Marianne op haar eerste reis. Hij was vroeger leraar en kan erg goed met de kinderen omgaan. Maar onder al zijn charme schuilt een groot verdriet en net als Marianne probeert hij ook een verkeerde keuze uit het verleden recht te zetten. Marianne wint zijn vertrouwen en voor het eerst sinds lange tijd laat Andrew iemand toe… totdat een tragedie hun levens voorgoed verandert.

 

“Een stap in het licht” is het tweede deel in de serie De kindertrein.

Jody Hedlund heeft opnieuw een boeiende roman geschreven over de strijd om het bestaan in de negentiende eeuw. Tegelijk is het een lekker romantisch verhaal.’ – Nederlands Dagblad over Waar het geluk wacht

12 maart in de boekhandel

 

De Dochter van de waard

Dover, Engeland, 1808. Het enige wat Johanna Langley wil is de herberg van haar familie behouden, maar ze kan de rekeningen haast niet meer betalen. Als ze niet snel genoeg het benodigde bedrag bij elkaar heeft, ligt haar toekomst in het armenhuis, waar ze zonder twijfel gescheiden zal worden van haar 10-jaar oude broertje en hun zieke moeder. Ze vertrouwt haar problemen toe aan politieofficier Alexander Moore die undercover veel in de herberg te vinden is. Hij belooft haar te helpen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hij heeft immers ook een grotere opdracht te vervullen: een complot tegen de koning ontmaskeren. Als hij faalt, zal het voor iedereen afgelopen zijn.

Deze nieuwe roman verschijnt na het succesvolle debuut van Michelle Griep, Dwars door het vuur.

 

 

‘Een fascinerende Regency roman vol intrige en romantiek (…) Michelle Griep houdt de lezer tot het laatste moment in spanning.’Sarah Ladd

vanaf 19 maart verkrijgbaar in de boekhandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *