Perfecte vakantieplaatjes

27 september 2018
Delen via:

Het is al weer even geleden de vakantie. Een moment van rust, bezinning, opladen of…..toch niet.

Heb je een fijne vakantie gehad? Heerlijk hé die dagen vrij? Even niks moeten. Ben je ook zo tot rust gekomen ben je uitgerust?  Vragen die je na de zomervakantie weer te horen krijg. Die ik zelf vaak ook stel, maar sinds ik moeder zie ik alleen maar op tegen de vakantieperiodes. Hoezo rust? Hoezo meer tijd voor jezelf? Ik vind het juist alleen maar drukker en soms echt vermoeiender de kinderen de hele dag thuis. (ik vind ze wel heel lief hoor)

We gingen deze vakantie een weekje naar Brabant. Bij aankomst wilde ik eigenlijk al weer naar huis! Waarom doen we dit eigenlijk?? Inpak stress, uitpak stress, hebben we alles mee? Onderhandelingen welk speelgoed wel of niet mee mocht. Wonder boven wonder ging de autorit heel soepeltjes. Maar bij het huisje……

Waarom zijn we hier mama? Wat een klein huisje mama? Ik vind het maar stom hier mama! Ik wil hier niet slapen mama! Mijn kinderen zijn niet zo goed met verandering en anders dan anders…

Haat-liefde verhouding

In zo’n periode groeit mijn haat-liefde verhouding met Social Media steeds meer richting haat.  Want dagelijks zie ik al die vakantie kiekjes voorbij komen op Facebook en Instagram.

Wat is het hier genieten, wat spelen de kinderen heerlijk! Kijk het is 10:00 uur en we liggen nog heerlijk in bed.

Ook ikzelf doe daar aan mee (van daar mijn haat-liefde verhouding). Want ja ook ik vind het leuk om leuke, gekke en spontane moment te delen met mijn familie en vrienden op Social Media. Maar het is niet altijd leuk en gezellig, ook niet in de vakantie!

Even speelde de gedachten door mijn hoofd om de driftbui van onze oudste op Social Media te zetten. Gewoon om een statement te maken dat het helemaal niet altijd leuk en volop genieten is en dat je soms nog harder moet werken in de vakantie als moeder. Ik heb het voor onze oudste maar niet gedaan. Om hem op deze manier op internet te zetten lijkt me ook niet helemaal de bedoeling.

Oh wat zou ik graag af en toe eens dit soort berichten op Social Media terug willen zien. Want met al onze geluk-en genietmomentjes creëren we onbewust een wereld waarin alleen die moment nog kunnen bestaan. Waarin je als moeder probeert te voldoen aan het perfecte plaatje wat je op Social Media voorbij zie komen. ( Als je helemaal niet herkent, vergeet dan snel deze blog! 😉 )

Hoge verwachtingen

Ik merk dat ik mezelf soms echt moet toespreken. Mijn verwachtingen van de vakantie werden steeds hoger. Want kinderen hebben het leuk in de vakantie, genieten volop, vermaken zich prima met buiten spelen met vriendjes op de camping. Vinden het leuke al die nieuwe dingen en zien overal avonturen in.

Natuurlijk zijn die kinderen er ook, maar in werkelijkheid zijn er ook een hoop kinderen die net zo reageren als mij kinderen en is het in andere gezinnen ook niet alleen maar gezellig en volop genieten. In werkelijkheid worden andere kinderen ook boos als ze geen ijsje mogen of niks mogen kopen in de souvenirs winkel van de dierentuin. Staan andere kinderen ook te stampen omdat ze nog niet weg willen uit de dierentuin. Gelukkig zijn mijn kinderen daar niet uniek in.

Het is fijn om af en toe die bevestiging van andere moeders te krijgen. Het is fijn om ook deze momenten te kunnen delen. Elkaar deelgenoot te maken van de geniet momenten, maar ook van de momenten waarop het even helemaal niet genieten is.

#NOTSOPERFECT

Ik lees nu het boek van Eline Hoogenboom #notsoperfect. Daarin schrijft ze over haar worsteling met falen en imperfectie. Ze beschrijft ook haar haat-liefde verhouding met Social Media.  Daarin stelt ze zich zelf en de lezer ook de vraag, wat deel je? Hoe kwetsbaar stel je jezelf op. Want ook daarin kun je te ver gaan. Die driftbui is niet zo handig om te delen op Social Media.
De chaos van alle spullen die nog opgeruimd moeten worden na de vakantie bijvoorbeeld kan je best wel eens delen ;).

In persoonlijke gesprekken kun je wel deze momenten delen. De ruzie die je had om dat ijsje of de driftbui of het feit dat het bezoekje aan de dierentuin helemaal niet zo leuk was omdat je kind bang was voor alle dieren.  Dit delen als moeders, of ouders onderling kan soms voor veel verlichting en bemoediging zorgen.

Dus mijn kinderen zijn niet de enige die zo reageren? Ik ben niet de enige moeder die soms staat te schreeuwen omdat de kinderen weer eens niet luisteren. (wat natuurlijk niet goed is, maar ons als moeder allemaal overkomt)

Op de achterkant van het boek van Eline staat de tekst:

”Heb het lef om je niet zo perfecte leven te delen”

Vanaf vandaag mijn nieuwe motto! Want ik hoop met het delen van mijn niet zo perfecte leven dat ik andere moeders een hard onder de riem te steken. Doe jullie mee met #notsoperfect?

Marjolein Insta

Ondertussen denk ik terug aan onze vakantie en denk ik aan al die kleine geniet momentjes die we als gezin met elkaar hebben gehad. 🙂

Liefs,
Marjolein

#notsoperfect

Eline Hoogenboom vertelt in dit full-color boek #notsoperfect over haar zoektocht naar eerlijkheid en kwetsbaarheid, ook online. Twintigers en dertigers hebben grote moeite met falen, en sociale media spelen daarin een grote rol. Maar hoe eerlijk zijn de posts daar? Wat laat je wel zien en wat niet? Eline Hoogenboom wisselt haar persoonlijke ervaringen af met voorbeelden en christelijke zingeving. #notsoperfect is een inspirerend boek over de kracht van sociale media, leven zonder filters en de achterkant van het perfecte plaatje.

 

 

 

 


In Lucht in je gezin laat stiltetrainer Mirjam van der Vegt (StiltedagboekKoester je hart) zien dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is. Het gezin is bij uitstek de plek waar je de innerlijke rust leert beoefenen. Samen op ontdekkingstocht, ontspannen, Gods kracht beleven, groeien en delen, waarbij ouder en kind van elkaar leren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *