Recensie: Het huis op nummer 7

24 januari 2020
Delen via:

Zo veel meer dan een romantisch verhaal

Over het boek

Het huis op nummer 7 gaat over Beck, een brigadier bij de NYPD en Everleigh Applegate. 

het huis Beck is een gesloten vrouw , ze heeft veel meegemaakt. Op 11 september verliest ze haar vader door de aanslagen. Door deze heftige gebeurtenis verliest ze haar geheugen van haar jeugd en haar vader. Achttien jaar later krijgt ze een brief van een zekere Everleigh Applegate.

Maar wie is zij. Beck kan zich haar niet herinneren, maar het moet iemand zijn vanuit haar jeugd. Ze erft het huis van Everleigh. Misschien komt deze brief wel precies op het goede moment. 

De persoon die alles verbind is Everleigh Applegate. In 1953 nog gelukkig getrouwd en nog maar net zwanger. Maar als er een tornado door haar woonplaats raast, verandert alles. Zeven jaar later woont ze bij haar moeder, kinderloos en zonder man. Dan komt ze een oude schoolvriend tegen. 

Kan ze een relatie met hem aangaan, terwijl ze een geheim met zich mee draagt? En wat heeft het leven van Everleigh met het leven van Beck te maken… 

Mijn menig

Het verhaal neemt je mee in het leven van verschillende personages. Nu en in de jaren 50.

Soms kan het heel verwarrend zijn zoveel verschillende personages en terug in de tijd. In dit boek vind ik het heel duidelijk en op een hele mooie manier weergegeven. Elk hoofdstuk wissel je van tijd of personage en hoe verder je in het boek komt hoe meer de personages zich door de tijd heen met elkaar gaan verbinden. 

Het boek is geschreven op een manier dat het niet na drie hoofdstukken al duidelijk is hoe het boek af zal lopen. Met steeds weer nieuwe verrassende wendingen blijft het spannend. Ik heb mij helemaal mee laten slepen door de verschillende personages en hun leven. Ik zat er zo in dat ik het einde wat te snel vond gaan en ik het echt jammer vond dat het boek uit was. Ik had graag nog een stukje verder met het leven van de personages mee willen lopen.

Conclusie

‘Het huis op nummer 7’ is een echte Rachel Hauck: zowel romantisch als spannend, en zeer moeilijk weg te leggen…

Staat in de omschrijving van het boek. En daar ben ik het helemaal mee eens. Een boek wat je in een ruk uit zou willen lezen. Zowel spannend, een beetje mysterieus en romantisch tegelijk. Wat mij betreft de ideale combinatie. 

 Waardeoordeel: ★★★★

Over de auteur

het huisDe boeken van Rachel Hauck zijn romantisch en bijzonder geschikt om bij weg te dromen. Het huwelijk is vaak een centraal thema in haar werk: ze schreef de romans ‘De bruidsjurk’, ‘De trouwkapel’ en ‘De bruidswinkel’. Ook schreef ze een serie over koninklijke huwelijken. Hoewel ze van huis uit journaliste is, koos Rachel voor het schrijven van fictie omdat ze voelde dat ze juist in romans kon schrijven over de dingen in het leven die er écht toe doen. Ze woont samen met haar man en hun kleine schnauzer, Miss Independent, in de zonnige staat Florida.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *