Recensie ‘Koorden van liefde’

13 februari 2020
Delen via:

Een roman, geschreven door Marianne Grandia, over zoeken en gevonden worden en over de kracht van liefde en gebed.

Over Koorden van liefde

Koorden van liefdeHoofdpersoon Eva is een jonge vrouw met grote problemen. Ze is alles kwijtgeraakt. Haar inkomen, haar huis, de liefde van haar ouders, en ook de verloving met haar vriend Jim is verbroken. Eva begint een zwervend leven op straat. Haar opa Simon maakt zich grote zorgen en Jim, haar ex-verloofde ook. Hij gaat op zoek naar Eva. 

Een oom en tante van Eva, Ethan en Lydia, zijn eigenaar van een kapel met bijbeltuin. Ze hebben geen kinderen en vullen hun tijd met de opvang van mensen die extra aandacht nodig hebben.

Jim vindt Eva.  Hij zorgt er voor dat ze weer goede kleding krijgt en hij neemt haar mee naar Ethan en Lydia. Daar is Eva welkom, ook al moet Lydia eerst wel wat overwinnen voor ze zover is.

Nog meer mensen zijn begaan met Eva. Een grote rol speelt opa Simon. Hij is blijven bidden voor Eva en dat gebed nooit voor niets is, blijkt aan het eind van het boek. Eva is gezocht en weer gevonden.

Mijn mening

Marianne Grandia heeft een vlotte schrijfstijl. Ze neemt je makkelijk mee in haar verhaal. Je bent al lezend begaan met Eva en het is bijzonder om te lezen hoeveel mensen haar liefhebben en hoe ze heel langzaam die liefde gaat waarderen en accepteren. De biddende opa Simon laat op mij een grote indruk achter.

Conclusie

Koorden van liefde is zeker de moeite van het lezen waard. Het heeft veel raakvlakken met Onder mijn vleugels, een eerder geschreven roman van Marianne Grandia, maar het is heel goed te lezen als een op zichzelf staande roman.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *