Recensie | Laat je zien

8 november 2019
Delen via:

Wat tof dat ik dit boek mocht lezen, hij stond al een tijdje op mijn to-read lijstje en nu kreeg ik de kans van PuurVandaag. De ondertitel van dit boek luidt; Stop de leugens over jezelf.’

beterDe inhoudsopgave spreekt direct aan. Hierin staat twintig leugens vermeld die Rachel Hollis uitvoerig gaat bespreken in haar boek. Bij het merendeel van de leugens denk ik ‘ ja,klopt’ en ‘ dat denk ik ook vaak.’ Mijn nieuwsgierigheid was direct aangewakkerd.

Het boek leest makkelijk weg, door de herkenbare anekdotes, maar ook door haar eenvoudige taal. Begrijpelijk en verbindend. Geen zware kost, dit boek is puur, met een rauw randje en een knipoog naar jezelf. Rachel deelt haar worstelingen met oa. haar gewicht, haar geluk vinden in het leven, moederschap, eerlijk zijn, verslavingen en haar onzekerheid in de vele gebieden van haar leven.

Wat ik heel verfrissend vond aan dit boek is dat het je niet vol wil stoppen met taaie Bijbelverzen, er wordt je niks opgelegd. Toch schijnt Gods liefde door haar woorden heen en is ze zich bewust van Zijn aanwezigheid in haar leven. Ze realiseert zich dat God haar gemaakt heeft en dat Hij van haar houdt, ondanks alle leugens die ze zichzelf voorhoudt. Doordat het geloof slechts subtiel ter sprake wordt gebracht, vind ik dit boek ook zeer geschikt voor de seculiere lezer.

Ik denk dat iedere vrouw zichzelf zal herkennen in de verschillende hoofdstukken, de real-life situaties die Rachel schets zijn ongetwijfeld ook eens in meer of mindere mate in je eigen leven voorgevallen. Dat maakte voor mij dat het boek zo uit was.

Puur, eerlijk en soms ook best gedurfd. Ik hou er van, laat je maar zien, laat maar horen waar je mee worstelt. In een wereld van instagram-filters en Facebook likes is dit boek een verfrissing. Rachel besluit elk hoofdstuk met een aantal tips die haar hebben geholpen de leugens te overwinnen. De eindconclusie kan ik kort gezegd zo citeren; Het is een keus. ‘

Je hebt zelf de keus wat je gelooft. Blijf je geloven in de leugens die je jezelf vertelt, of die de wereld je voorhoudt? Blijf je geloven dat je een slachtoffer bent van je verleden? Of kies je ervoor om te geloven in de toekomst vol hoop. Kies voor toekomst, kies voor echtheid. Door Zijn genade mag jij vrij zijn, mag jij je laten zien!

Lees ook de aanbeveling van Rachel Rosier presentator van Checkpoint 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *