Reis mee | inclusief winactie

2 oktober 2019
Delen via:

Vandaag begint de kinderboekenweek met als thema ‘Reis je mee?’  Oktober is tevens de christelijke kinderboekenmaand, met hetzelfde thema ‘Op reis’!

Met zo’n prachtig thema kun je vele kanten op. Reizen met verschillende voertuigen, reizen door Nederland of juist naar andere landen of misschien zelf de ruimte in.

Maar bij KokBoekencentrum kan je mee reizen met de dieren. Er is een prachtig boek verschenen van Markéta Špacková en Eva Bártová, een natuurboek met veel informatie over de vele dieren die (een deel van) de wereld over trekken.

‘Reizigers in het Dierenrijk’

reisDe noordse stern, een kleine vogel met een rode snavel en pootjes, vliegt elk jaar een rondje om de aarde, en zwemt de groene zeeschildpad tot wel 4500 kilometer om haar eitjes te kunnen leggen. Reizigers in het dierenrijk legt uit waarom de dieren op reis gaan en laat lezers de reis volgen op één van de drie grote, uitklapbare landkaarten.

“Een zwart-witte albatros zweeft elegant boven de oceaan. En hoor je het machtige klappen van de ganzenvleugels? Ze maken verre reizen, tot voorbij de horizon. De spectaculaire Chinese kraanvogels doen hetzelfde. Sommige van hen vliegen het liefst alleen of met hun familie. Anderen houden van gezelschap: zij reizen in grote zwermen of in een georganiseerde formatie. Deze gevleugelde zwervers maken gebruik van hun magnetische kompas, de zon, de sterren of het landschap dat ze onder zich voorbij zien glijden. De kaart van dat landschap zit in hun geheugen, zodat ze altijd de weg weten. Ze onthouden opvallende kenmerken in het landschap, zoals vuurtorens. En als ze moe zijn? Dan worden ze gedragen door de wind…”

De winnaar is bekend gemaakt! 

 

 

 


Andere leuke kinderboeken rond dit thema:

Op reis met Abraham

reisOp reis met Abraham’ van Vrouwke Klapwijk is een bijbels dagboek voor kinderen vanaf zes jaar. Je reist met Abraham mee vanuit Ur naar het land Kanaän. Het land dat eens van hem zal zijn en van al zijn kinderen. Elke dag lees je een stukje over zijn leven, en onderweg kom je weetjes, (nadenk)vragen, leuke opdrachten en gebeden tegen. En als je het uit hebt? Dan weet je heel veel over Abraham, maar vooral dat hij ontzettend veel van God hield.

 

 

 

 

Ga je mee op reis?

reisGa je mee op reis?‘ is een vrolijk voorleesboek van Evelien van Dort met tien korte verhalen over reizen en vervoer. Lees over de oversteek van Tim en Lisa per veerboot, de reis van Julia per kampeerbus naar zee of de droomreis van Mees per helikopter. In een verhaal kun je elke reis maken die je wilt. Een reis vol nieuwe belevingen en avonturen waar je blij van wordt! Bij elk verhaal is een mooie illustratie gemaakt door Martine van Nieuwenhuyzen. Eerder verscheen van Evelien van Dort o.a. ‘Zullen we vriendjes zijn?’ met voorleesverhalen over vriendschap.

Silvester en de lekkende luchtballon

reis‘Silvester en de lekke luchtballon’ is het zesde deel in de humoristische graphic novel-serie van Willeke Brouwer. In IJsselbroek is er altijd wat aan de hand. Soms is er een wolf, soms een brand of een dief. ‘Blijft dat zo?’ vraagt Silvesters moeder zich hardop af. Jazeker. Helaas. De jongens van keet Zeegaten zijn net de lege bierkratjes aan het opstapelen, als ze een raar geluid horen. Een soort blazen. Dan een plof en gegil. Wat is dat op het grasveldje voor de keet? Een gestrande luchtballon?

 

 

 

 

Zoektocht in Zeeland

reisZoektocht in Zeeland’ is het derde deel in de serie ‘Robins reisavonturen’ van Evelien van Dort. Robin gaat met zijn ouders, vriendin Anne en hond Vita op vakantie naar Zeeland. Ze verblijven in een huisje in Zoutelande. Robin en Anne gaan elke dag al vroeg met Vita naar het strand, en zo raken ze bevriend met visser Wannes. Wannes vertelt hen spannende verhalen over de Zeeuwse geschiedenis en de strijd tegen het water. Ze genieten van de vakantie, tot op een dag Vita spoorloos verdwijnt. Tijdens hun zoektocht leren Robin en Anne het geheim van de visser kennen. En Vita zorgt voor een verrassing.

 

Reacties (24)

 • Elise de Lange schreef:

  Dat is voor mij gelijk duidelijk! Een reis naar Nicaragua waar mijn kinderen zijn geboren!

  Groetjes Elise

  http://laesperanzanicaragua.blogspot.com

 • Coby van Dijk schreef:

  Ik kan niet meer reizen maar wat zou ik graag door de ogen van deze vogels op pad gaan!

 • annie schreef:

  een mooi boek met inhoud goed om voor te lezen en laten voorlezen door de kinderen

 • Willeke schreef:

  Ik zou heel graag eens terug in de tijd reizen, om te zien hoe het volk Israël door de woestijn trok of om te zien hoe Jezus leefde.

 • Linda schreef:

  Een reisje naar insbruck staat hoog op mijn lijstje!

 • Jildou schreef:

  Ik zou graag met ons gezin naar Canada willen om familie te bezoeken en het land te bekijken.

 • Yvonne schreef:

  Een keer naar Zuid Afrika met mijn gezin om te zien waar mijn man als tiener een tijdje heeft gewoond.

 • Rianne schreef:

  Het lijkt mij fantastisch om nog eens door Zuid-Afrika te reizen, met de kinderen. Om ons steeds weer te verwonderen over de prachtige natuur en dieren.

 • Marleen schreef:

  Het lijkt me geweldig om, samen met mijn man en kinderen, bij mijn broer in Canada op bezoek te gaan. Onze zoon Jefta is al 2 jaar dol op walvissen, die zouden we in Canada in het echt kunnen zien, en in dit prachtige boek op mooie platen!

 • Ella Bos schreef:

  Naar Amerika, op bezoek bij onze zoon en gezin. Zittend buiten voor de camper waar we in logeren genieten van het buitenleven, de eekoorns, wasberen en mooie vogels zoals de ‘hummingbirds’. 🐼❤️

 • Corine schreef:

  Ik zou graag nog eens op reis willen naar Israël, of langs de plekken van de zendingsreizen van Paulus

 • Ellen schreef:

  Wat zijn er nog veel plaatsen op onze aarde die wij graag zouden willen zien… De lijst wordt iedere keer eigenlijk langer. In het verleden hebben we veel mooie reizen mogen maken, maar met onze kleine dreumes hebben we ineens een veel minder ambitieus programma 🙂 Nu zijn een uurtje kinderboerderij en een leuke speeltuin echte toppers voor iedere vakantiebestemming. We ontdekken de minder exotische plaatsen nu door de ogen van onze zoon! In de toekomst willen we graag met ons drietjes naar de USA westcoast. Zou super zijn! Dit boek zou zou hij zeker waarderen: lezen over dieren is favoriet!

 • Wilma schreef:

  Ik zou met de migratie van de gnoe’s mee willen reizen. Jaren geleden met eigen ogen in Kenia gezien

 • M.Marinus schreef:

  Voor nu zou ik graag eens het noorderlicht willen zien, zo bijzonder lijkt me dat. Maar als ik terug in de tijd kon reizen…. Dat zou ik graag in de tijd van Jezus willen leven en met Hem meereizen

 • Margreet Nap schreef:

  Wat ziet dit boek er prachtig uit! Mooi vormgegeven! Er zijn nog veel plekken die ik graag zou bezoeken! Maar een reus door Scandinavië in een camper, dat lijkt me geweldig!!

 • Sija schreef:

  Een reis naar het land waar onze dochter geboren is:Taiwan. Ook mijn vader zou dan mee willen, dus haar opa!

 • Marijke Hoogerwerf schreef:

  Schotland, daar waren mijn man en ik jaren geleden al eens, wat zou ik graag weer de rust en de adembenemend mooie natuur in dat land nog eens ervaren. Door te lezen kan je ook op reis gaan, dat is het heerlijke van een goed boek!

 • Lia schreef:

  Er zijn nog zoveel plaatsen waar ik eens zou willen kijken, dichtbij huis, maar ook verder weg. Er is nog genoeg te ontdekken!

 • Gerdien Visser-Augustinus schreef:

  Naar Noorwegen; noorderlicht

 • Alie de Munnik schreef:

  Ik zou graag een reis naar Israël maken.
  Het liefst met mijn hele gezin!
  Genieten van het mooie land maar ook zien hoe dat land dat je kent uit de bijbel er uit ziet!

 • Desiree Baars schreef:

  Hihi heel makkelijk ik heb een zoontje van 5 die 1x foto’s heeft gezien van Tanzania, hij is helemaal gek van dieren en wil daar dierenspotten dus wij willen naar Tanzania

 • Desiree Baars schreef:

  Ik zou graag een reis naar Tanzania maken met mijn zoontje omdat hij het altijd daarover heeft sinds hij 1x foto s van dit land heeft gezien

 • Ineke schreef:

  Ik zou graag eens het noorderlicht willen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *