Vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog

5 februari 2020
Delen via:

‘Eigen wegen’ van Lynn Austin: een klassieker over vier vrouwen die vriendschap sluiten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal

tweede wereldoorlogWanneer de Verenigde Staten zich mengen in de Tweede Wereldoorlog, worden de Amerikaanse vrouwen opgeroepen hun bijdrage te leveren in de oorlogsindustrie. Vier vrouwen die aan die oproep gehoor geven, ontmoeten elkaar zo op de Seneca-scheepswerf in Michigan.

Ze hebben elk hun eigen reden om een baan te zoeken: Virginia snakt naar een doel in haar leven naast het huishouden; Rosa probeert zich los te maken van het ijzeren regime van haar schoonfamilie; Helen neemt een veeleisende baan aan om haar eenzaamheid te verdrijven; Jean wil ontsnappen aan haar armoedige leefomgeving door te gaan studeren. Onder buitengewone omstandigheden moeten deze vier vrouwen hun plaats in het leven vinden.

Mening van de lezer

Weer een mooi boek van Lynn Austin. Het verhaal heeft 4 verhaallijnen die vloeiend in elkaar overlopen en binnen een paar hoofdstukken samengevoegd worden. Het leest erg lekker weg en je kunt het verhaal goed volgen. Sterker nog, je wordt binnen een paar bladzijden meegetrokken in de levens van 4 vrouwen ten tijde van de tweede wereldoorlog in Amerika. Een aanrader! 

Ginekevk – review Bol.com 

Over de auteur

Lynn Austin wordt geroemd om haar historische en bijbels-historische romans, waarvan in Nederland inmiddels meer dan 400.000 exemplaren verkocht zijn. Ze is de winnares van meerdere Christy Awards, de meest prestigieuze prijs voor christelijke romans in de Verenigde Staten.

Lynn Austin is een echt familiemens. Een levendig gesprek tussen Lynn, haar moeder en haar 98-jarige oma over de veranderde rol van de vrouw in de loop der jaren, inspireerde haar tot het schrijven van haar eerste grote roman, ‘Eva’s dochters’, waarop nog vele volgden, zoals ‘De boomgaard’, ‘Eigen wegen’, ‘Toevlucht’, ‘Dochters van de kust’ en ‘Land van belofte’. Ook schreef ze een ontroerend verslag van een reis door Israël: ‘Lopen op het water – mijn zoektocht naar een dieper geloof in het land waar Jezus leefde’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *