Wapenzusjes – Lizzie Page

19 september 2019
Delen via:

Een op waarheid gebaseerd oorlogsverhaal dat diepe indruk maakte

Twee vrouwen alleen in een mannenwereld, maar wat deden ze goed werk. Het verhaal greep me enorm aan en wat heb ik toch een medelijden met die mannen, vaak jongens nog, die door hogerhand zo de dood in worden gestuurd.

Ik voelde de angst en pijn van deze mannen en leefde mee met de twee vrouwen die hun leed zo veel mogelijk wilde verzachten. Mairi die van thuis niets geen complimentje of opsteker krijgt en Elsie die een zwaarder leven heeft gehad dan we kunnen voorstellen. Werkelijk een prachtig debuut van Lizzie Page.’ – Caroline Kuiper @ Mustreads Or Not

De hele recensie lezen? Recensie ‘Wapenzusjes’ 

Het boek

wapenzusjesWapenzusjes’ van Lizzie Page is het waargebeurde verhaal van de vriendschap van twee verpleegsters aan het front van de Eerste Wereldoorlog. Terwijl de oorlog zijn tol eist, klampen de gewonde soldaten zich vast aan de liefde en zorg van twee moedige, jonge verpleegsters. Ondanks hun verschillen worden Mairi en Elsie de beste vriendinnen.

Het werk dat ze doen is hartverscheurend en ze lopen voortdurend gevaar. Als de oorlog voortduurt, komt hun vriendschap steeds meer onder druk te staan. Een indrukwekkend en ontroerend oorlogsverhaal dat je niet loslaat – gebaseerd op een wonderlijke, waargebeurde geschiedenis.

Lizzy Page

Lizzie Page is een Brits auteur, heeft een master in creatief schrijven behaald en werkte onder meer als journalist en docent. ‘Wapenzusjes’ werd lovend ontvangen in het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *