Wees niet bang!

6 december 2021
Delen via:

We delen een overdenking van Alinda Bol. Hierin staat het geloof van Zacharias centraal: hij leerde te geloven zonder te zien.

Maar de engel zei tegen hem: ‘Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen.’

Lucas 1:13

Zacharias had dienst in de tempel en heeft daar een ontmoeting met de engel Gabriël. Het is niet zo raar dat hij hevig schrok. En dan de woorden: ‘je vrouw zal zwanger worden.’ Jaren hebben Elisabet en Zacharias op een kindje gewacht, maar haar moederschoot bleef gesloten, tot op deze dag. Wat een geloof komt hierbij kijken. Hij gelooft het dan ook niet meteen. En dat is zo menselijk. Heel deze geschiedenis is één groot wonder. Lees het totale hoofdstuk maar eens vanaf Lucas 1:1. Dat is prachtig op weg naar het kerstfeest.

Wat kunnen we hiervan leren? God vroeg aan Zacharias om geloof zonder eerst te zien. Dat vraagt Hij ook aan ons. Geloof, zonder het eerst te zien.

Dit gedeelte is overgenomen uit ‘Vier het leven’ door Alinda Bol.Vier het leven is een dagboek met 365 gelukjes voor elke dag. Geïnspireerd door teksten uit liedjes, gedichten, bijbelteksten, quotes en uitspraken van bekende mensen. Met dit dagboekbegin je elke dag met een positieve blik. Elke maand heeft een speciaal thema, waaronder liefde, bezinning, bloeien, reisgenoten, mindfulness en veelkleurigheid. Per dag wordt een korte gedachte doorgegeven die de dag positief inkleurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *