Winactie – jeugdboeken

29 april 2019
Delen via:

Het is bijna 4 en 5 mei. De dagen waarop we de tweede wereldoorlog herdenken. De vele slachtoffers, ook van andere oorlogen, en de bevrijding op 5 mei.  Deze week zullen er verschillende artikelen voorbij komen rondom dit thema. We beginnen met een winactie van twee prachtige jeugdboeken.

Kimberly Brubaker Bradley schreef twee prachtige boeken die zich afspelen in de tweede wereldoorlog.

De oorlog die mijn leven redde

De oorlog die mijn leven redde’ zal lezers van 10 tot 14 jaar doen huiveren en ontroeren. De negenjarige Ada heeft nog nooit een stap buiten de deur gezet. Haar moeder schaamt zich voor Ada’s klompvoeten en houdt haar binnen. Maar als haar broertje geëvacueerd wordt uit Londen om aan de oorlog te ontsnappen, grijpt Ada haar kans en glipt weg om hem te volgen. Zo begint er een nieuw avontuur voor Ada, en voor Susan Smith, de vrouw die verplicht wordt de twee kinderen in huis te nemen. Er ontstaat een sterke band tussen Ada en Susan, maar is hij sterk genoeg om de oorlog te overleven?

 

 

 

 

De oorlog die ik eindelijke won

Het vervolg op ‘De oorlog die mijn leven redde’. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang en Ada en haar broertje Jamie zijn vanuit Londen geëvacueerd naar het landgoed van Lady Thornton. Daar bereikt hun het bericht dat hun moeder is omgekomen bij een bombardement van de munitiefabriek waar ze werkte. Ada zelf moet geopereerd worden aan haar klompvoet. Gelukkig heeft ze Butter nog, de pony waar ze met veel plezier op rijdt. Een ontroerend oorlogsverhaal over hoop en strijd.

 

 

 

 

 

 

 

Kimberly Brubaker Bradley

Kimberly Brubaker Bradley is een New York Times-bestsellerauteur. Eerder verscheen van haar De oorlog die mijn leven redde, waarmee ze de Newbery Honor, de Schneider Family Book Award en de Josette Frank Award won.

Dit  boek wil je niet meer neer leggen. Het is zo prachtig geschreven, het raakt je echt. – Martanja op Huis van Belle

 

Winactie

De winactie is gesloten.De winnaars krigjen ericht van ons.

 

 

Reacties (13)

 • Marjan schreef:

  Lijkt me wel wat voor op de nieuwe boekenplank in mijn nieuwe lokaal van groep 7. We zijn vorige week naar een gloednieuw gebouw verhuisd. De weken ervoor veel lessen over WOII gegeven. Kinderen werden er stil cavan n

 • Simone Schimmel schreef:

  Echt wat voor mijn dydlectische zoon di lezen moeilijk vindt maar helemaal door oorlogsverhalen wordt geïntrigeerd.

 • Marjon Dorgelo schreef:

  Lijkt me geweldig voor onze gezinshuiskinderen. Ze zijn op de een of andere manier uiterst geïnteresseerd in de oorlog, misschien wel juist omdat er toen ook kinderen ergens anders moesten opgroeien dan bij hun ouders.

 • Marjon schreef:

  Zou echt super leuk zijn voor mijn zoontje van 10 jaar. Hij heeft pas ook zijn spreekbeurt gedaan over de tweede wereld oorlog. En dat heeft veel indruk op hem gemaakt.

 • Eline schreef:

  Deze boeken heb ik afgelopen weken gelezen en vond ze echt PRACHTIG – niet te zoet, ontroerend en mooi taalgebruik, ze staan bij mijn rijtje van aanraders!

 • Anneke van Leeuwen schreef:

  Lijkt mij wel wat voor om met mijn kleinkinderen te lezen. Om zelf te lezen en voor te lezen!

 • Marijke schreef:

  Graag zou ik een boek winnen voor mijn kleinkinderen, belangrijk om over de oorlog te lezen. Wij leven al zo lang in vrijheid!

 • Ann schreef:

  Zo waardevol de boeken die verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Zo waardevol om ze aan kinderen door te geven. Opdat wij en zij niet vergeten!

 • Indrani Megens schreef:

  Dit zou leuk en leerzaam zijn voor onze kleinkinderen. Het is v essentieel belang om de jeugd al in een vroeg stadium te leren hoe belangrijk en fijn het is om in vrijheid te leven.

 • Dide schreef:

  Voor mijn kleinzoons

 • Christianne Berghout schreef:

  Dat zou ik geweldig vinden!! Ik heb deel 1 in 1 adem uitgelezen en direct besteld voor de schoolbieb. Ik kijk uit naar deel 2!!

 • gerco aanen schreef:

  Onze zoon leest heel graag, In bibliotheek al heel veel boeken gelezen, en eigenlijk steeds boeken aanvragen, om toch iets nieuws te hebben. Deze boeken kennen we nog niet en zijn meer dan welkom.

 • Anouk schreef:

  Zou erg leuk zijn voor Maartje (11) en Gijs (10).
  Ze houden allebei erg van lezen en vinden de tweede wereldoorlog een interessant onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *