Buiten

Exclusief inkijkexemplaar – Het verhaal van Kim Phuc

26 mei 2018

De Amerikaanse helicopters hadden nagenoeg allemaal het land verlaten en de Zuidvietnamese luchtmacht leverde een hopeloze strijd tegen de oprukkende Vietcong guerilla-eenheden. Ik reisde zonder reporter die dag. Rond half acht was het opgehouden met regenen. Hier en daar brak helder zonlicht door de rook die de eerdere bombardementen en branden in Trang Bang hadden […]

Alles wat je achterlaat

20 mei 2018

Wat doe je met al je andere talenten als het moederschap alles van je vergt? En je alles op alles moet zetten om je gezin bij elkaar te houden? Jennie droomt ervan om arts te worden, maar als haar man haar berooid achterlaat is die droom verder weg dan ooit. 

DIY – Maak je eigen, unieke dankbaarheidsboekje

16 mei 2018

Dankbaarheid is heilzaam en God danken een goede gewoonte. Paulus wist dat als geen ander en ging erin voor. Zijn brieven staan vol met dankbetuigingen en oproepen om God altijd en onder alle omstandigheden te danken. Zelfs in de gevangenis hief hij een loflied aan. Maak je eigen dankbaarheidsboek!

Recensie: Alya

12 mei 2018

Zeer tegen de zin van haar vader stuurt de emir Alya als tolk mee met een gezantschap naar het christelijke Navarra. Dat wordt het begin van een barre tocht, die Alya dwars door het negende-eeuwse Europa voert.

Ik stond erbij en keek Hem na….

10 mei 2018

Vandaag is het Hemelvaartsdag. Een mooi moment om nog eens te lezen wat er gebeurde.

Rust door creativiteit

8 mei 2018

Zelf heb ik het al zo vaak ervaren. En bij mensen om mij heen zag ik het ook gebeuren. Schilderen geeft rust in je hoofd! Door creatief bezig te zijn stoppen je gedachten, dat gebeurt vanzelf. Je denkt even niet aan je zorgen, je problemen of de drukte van alledag. Je bent gewoon aan het schilderen. En dan merk je: het geeft rust, je ontspant en bent even los van de situatie. En hoe goed is dat voor lichaam en geest!

De groene voordeur

5 mei 2018

Daar gingen we dan, door de groene voordeur waarvan ik niet wist of Jurre er nooit nog doorheen zou kunnen gaan. De groene voordeur, waar zoveel herinneringen aan vast zitten.

Dankbaar voor vrijheid

4 mei 2018

Vandaag op 4 mei staan we stil bij alle oorlogslachtoffers. Voor sommige mensen is deze dag heel erg persoonlijk.

DIY: Fleurig geveltuintje

3 mei 2018

Hou je van tuinieren maar heb je geen voortuin? Denk dan eens na over een geveltuintje.

De boomgaard – Lynn Austin

2 mei 2018

Over het boek De jonge Eliza Wyatt staat voor een haast onmogelijke taak. Na de dood van haar man en schoonvader moet ze in haar eentje de grote fruitkwekerij van haar familie voortzetten, met alleen haar drie kinderen en een excentrieke tante om haar te helpen. Juist wanneer het werk en de schulden haar boven […]

Schrijf & Win – mei

1 mei 2018

Het is mei, dus tijd voor een nieuw onderwerp voor onze schrijfwedstrijd!

Op dat moment voelde de hemel dichtbij – overzicht #2

30 april 2018

De maand april is voorbij en we geven je nog een overzicht van nieuwe blogs die bij ons binnen kwamen.

Hier voor jou – Kristen Heitzmann

25 april 2018

Een heerlijke, nieuwe, feelgood roman van Kristen Heitzmann.

Recensie: Waar het geluk wacht

20 april 2018

Een boek over ware liefde en eerlijkheid

Een andere kijk op koningin Ester

19 april 2018

Ik wilde de lezer op een andere manier naar Ester laten kijken. We hebben allemaal een bepaald plaatje bij bekende Bijbelverhalen.