Buiten

Van vest naar kussen

21 september 2018

Toegegeven… Dat vest zit al jaren niet goed meer en je bank is leeg. Wel nou ja, niet helemaal leeg. Maar een extra kussen kan nooit kwaad. Toch?

Leerzame animaties

20 september 2018

Nou, die titel klinkt en luid al goed in de oren toch? Wijze woorden als #notsoperfectisookreuzeok en een gegeven hond moet je niet op zijn missende poot aankijken, schieten direct in ons hoofd.

Zelfgemaakte slagroomtaart

18 september 2018

Voor deze week hebben we een heerlijke slagroomtaart! En… Geen suiker? Probeer agave siroop. Ook lekker.

Nederlandse vrouwen en vluchtelingenvrouwen ontmoeten elkaar

17 september 2018

Stichting Gave organiseert zaterdag 22 september opnieuw de Gave Vriendinnendag in Utrecht voor Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingenvriendin. Van 26 tot en met 28 oktober organiseert Gave het Moeder-en-Kindweekend, voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen.

Gratis bureaublad download voor de herfst

14 september 2018

Speciaal voor jullie hebben we voor het komende najaar een nieuw bureaublad ontworpen.

Mooi zwart-wit is niet lelijk

11 september 2018

Als je een goede zwart-wit foto ziet, heeft dat altijd iets onrealistisch. Alsof het een abstracte werkelijkheid is. In kleur is de wereld mooi, maar in zwart-wit zie je de structuren een stuk beter.

Route 66: de mooiste plekken

9 september 2018

Route 66 loopt dwars door de Verenigde Staten. In de jaren dertig reisden er over de weg een hoop gelukzoekers om het westen van Amerika te bereiken. Daar waar al het goud lag. Als je route 66 helemaal uitrijdt, kom je door 8 staten, 3 tijdzones en verlaten landschappen.  

XXL deken breien

7 september 2018

De winter zit er weer aan te komen. Korte, koude avonden en nachten waarin we onze wollen pyjama’s weer aan zullen moeten doen. Gelukkig kun je nu nog een XXL deken breien. Snel af, en mooi! 

Koninklijke liefdesverhalen: de juwelen achter de romances

6 september 2018

Het Britse koningshuis staat bekend om zijn juwelen. Veel van de erfstukken gaan al generaties lang mee en dragen mooie verhalen bij zich. Van Koningin Victoria tot Koningin Alexandra van Denemarken. Tiara’s met liefde gedragen. Veel van deze juwelen zijn op trouwdagen aan het koninklijk huis gegeven. Maar van wie is wat nu precies?

Boterkoek met kaneel

5 september 2018

Ook zo dol op boterkoek met kaneel? Ik maakte een variant met boterkoekmix. Goed geslaagd wat mij betreft. Hieronder krijg je het recept en je leest over mijn verslaving.

Geloof jij het?

4 september 2018

Hoe zou mijn leven eruit hebben gezien als mijn wieg tweeduizend jaar geleden ergens gestaan had, in een stadje in Israël? En wat als juist in dat stadje een man kwam wonen en van wie veel mensen beweerden dat hij de beloofde Messias was. Zou ik het geloofd hebben?

XXL-preview: Hoe de bij haar vleugels kreeg

3 september 2018

Nee, nee, fluisteren de donkere vleugels: de winter is voorbij, de bomen staan al lang in bloei, de nieuwe vruchten zijn al zo groot als erwten. Ik schrik wakker. Wat doet Luther dan hier?

Vreemdste nieuwsberichten van afgelopen week

1 september 2018

Er zijn altijd van die nieuwsberichten waarvan je je afvraagt of de wereld opeens de andere kant is op gaan draaien. Zo vreemd. We zetten de drie vreemdste berichten van de afgelopen week even op een rij. 

Films met overspel, wel of niet?

31 augustus 2018

Ja, zei ik, dat kan gebeuren. Dat je dan opeens van iemand anders houdt, het lijkt me best moeilijk.

De 10 mooiste bureaubladachtergronden

29 augustus 2018

Wanneer je ’s ochtends de werkcomputer opstart, is het wel zo fijn om geïnspireerd te beginnen aan het werk. Daarom is het niet alleen leuk, maar ook handig om een goed bureaubladachtergrond in te stellen.