Buiten

Bujo, keynotes en andere leuke termen

18 juni 2018

Marjolein geeft je wat meer uitleg over het bullet journalen en alle verschillende termen die er zijn.

Recensie: Rachels verzet

16 juni 2018

Deze week verscheen Rachels verzet in een midprice. Wij geven je een recensie van dit boek.

8 boeken voor Vaderdag

14 juni 2018

Met Vaderdag voor de deur is het tijd om je nog wat cadeauinspiratie te geven voor boeken.

Een portret van Emily Price – Katherine Reay

13 juni 2018

Deze week verschijnt het boek Een portret van Emily Price. Een perfect boek voor de zomer!

Het Move Your Mountain avontuur

11 juni 2018

Marjolein bereidt zich voor op de Move Your Mountain avontuur.

Een berg verzetten

8 juni 2018

Marjolein besluit om een reis te gaan maken naar Zwitserland, een berg avontuur. Het belooft een mooie, persoonlijke reis te worden.

Taalcursus Nederlands

5 juni 2018

Mensen die in de taal van de ander proberen iets duidelijk te maken, zijn mensen die moeite doen voor de ander. Mensen die uit hun comfortzone stappen en nederig durven te zijn.  

Als je auto gehalveerd is

1 juni 2018

Enkele jaren geleden kwam ik mijn grote liefde tegen. Hij was blauw, schitterde liefdevol in de zon en kon mooie kunstjes op vier wielen (soms twee). Het ronkende wagentje, Nissan Micra 1997, kostte me een rib uit mijn lijf. Nooit vergeet ik het gevoel dat ik kreeg toen ik mijn handen op het stuur legde en me opeens besefte: “Deze auto is van mij”.

Goede ervaringen met huizenruil

31 mei 2018

Vreemden in je huis? Nou dacht ik dat ik de enige zou zijn die moeilijk zat te doen over huizen ruilen, maar niets blijkt minder waar! Na een jaar ervaring, begin ik ondertussen inwendig al een beetje te gniffelen als het gespreksonderwerp weer op vakantie komt en ik vertel over onze aankomende huizenruil.

Ontsnapt – Terri Blackstock

30 mei 2018

Casey Cox heeft zichzelf weer onvindbaar moeten maken – dit keer verstopt ze zich in Memphis.

Recensie: Dwars door het vuur

29 mei 2018

Een boek van een compleet nieuwe auteur is als een reis met nieuwe reisgenoten. Een review van het boek ‘Dwars door het vuur’ van Michelle Griep.

Exclusief inkijkexemplaar – Het verhaal van Kim Phuc

26 mei 2018

De Amerikaanse helicopters hadden nagenoeg allemaal het land verlaten en de Zuidvietnamese luchtmacht leverde een hopeloze strijd tegen de oprukkende Vietcong guerilla-eenheden. Ik reisde zonder reporter die dag. Rond half acht was het opgehouden met regenen. Hier en daar brak helder zonlicht door de rook die de eerdere bombardementen en branden in Trang Bang hadden […]

Alles wat je achterlaat

20 mei 2018

Wat doe je met al je andere talenten als het moederschap alles van je vergt? En je alles op alles moet zetten om je gezin bij elkaar te houden? Jennie droomt ervan om arts te worden, maar als haar man haar berooid achterlaat is die droom verder weg dan ooit. 

DIY – Maak je eigen, unieke dankbaarheidsboekje

16 mei 2018

Dankbaarheid is heilzaam en God danken een goede gewoonte. Paulus wist dat als geen ander en ging erin voor. Zijn brieven staan vol met dankbetuigingen en oproepen om God altijd en onder alle omstandigheden te danken. Zelfs in de gevangenis hief hij een loflied aan. Maak je eigen dankbaarheidsboek!

Recensie: Alya

12 mei 2018

Zeer tegen de zin van haar vader stuurt de emir Alya als tolk mee met een gezantschap naar het christelijke Navarra. Dat wordt het begin van een barre tocht, die Alya dwars door het negende-eeuwse Europa voert.