Buiten

Bijzondere stamppotten

16 januari 2019

Als ik alle berichten op internet moet geloven wordt het eind januari winters koud! Wat past daar dan beter bij dan heerlijke stamppoten. Nu kan je natuurlijk kiezen voor de bekende stamppotten: boerenkool, zuurkool, andijvie stamppot…..Maar je kan ook kiezen voor iets heel nieuws! Ik vond drie bijzondere stamppotten, welke ga jij deze week eens uitproberen?

Twee films voor Downton Abbey fans

11 januari 2019

De film Remains of the Day niet voor iedereen -als kind had ik er vast niet zoveel aan gevonden- maar wie dit soort Engelse aristocratische drama kan waarderen is het de moeite waard. En als je Downton Abbey leuk vond, vind je dit ook geweldig! Net als (tromgeroffel) de nieuwe film van Downton!

Maak je eigen geurkaars

10 januari 2019

Wist je dat die geurkaarsen ook heel gemakkelijk zelf kan maken? Heerlijk je eigen touch in de vensterbank.

Joop ter Heul: een altijd leuke klassieker

9 januari 2019

Joop ter Heul is bijna honderd jaar oud. Ze ontstond in 1918 in het hoofd van Cissy van Marxveldt en zag in november 1919 het levenslicht. De h.b.s.-tijd van Joop er Heul lag die maand voor het eerst in de boekhandel, 290 bladzijden dik, voorzien van tekeningen van Isidoor van Mens en te koop voor fl, 2,90 ingenaaid en fl 3,90 gebonden.

De drie beste wintersalades

5 januari 2019

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Soms is het gewoon prettig om even iets anders dan yoghurt of brood te eten. En een heerlijke salade met een doorgewinterde smaakbeleving is altijd genoeg om je weer even heerlijk gezond en goed te voelen.

Een kwestie van geloof

4 januari 2019

Alhoewel ik me er vaak aan erger, kijk ik soms christelijke films die op netflix staan. Vorige week keek ik voor het eerst Een kwestie van geloof , de nederlandse versie van A Matter of Faith.

Samen het nieuwe jaar in

31 december 2018

Zo op de laatste dag van het jaar leek het mij een mooi moment om een aantal vragen uit het boek met jullie te delen. Samen het nieuwe jaar in.

God wil iets duidelijk maken…

29 december 2018

Heb je dat ook wel eens dat je bijvoorbeeld een Bijbeltekst of beeld overal tegenkomt. Je hebt het een keer gelezen of gezien, het raakte je en steeds blijft het terug keren. Zelf op het moment dat je het even weer vergeten bent, plopt het weer in beeld.

Gespreksvragen: Onder Zijn vleugels

27 december 2018

Een ontroerend verhaal over een moeilijke zoektocht en destructieve gedachten, maar ook over hoop en liefde, en over de genade die onder Gods vleugels te vinden is.

4x hapjes voor oud en nieuw

20 december 2018

We leven nog naar kerst toe en zijn misschien nog druk aan het nadenken over het kerstmenu. Maar oud en nieuw komt ook steeds dichterbij. Met kerst hebben we ons vaak al helemaal vol gegeten. Daar kunnen we nog drie dagen op teren 😉

How-to-Bullet journal

18 december 2018

Niets meer vergeten en een overzichtelijk leven.

Kerst-koken met kinderen

17 december 2018

Leuke en lekkere recepten om met kinderen te maken en natuurlijk op te eten. Zo eten de kinderen sowieso heerlijk mee met het kerstdiner.

Kerstliedjes in een nieuw jasje

15 december 2018

Heb jij de kerstmuziek al aan staan? Ik moet zeggen dat ik nog een beetje moet inkomen. Maar met deze muziek, moet dat toch zeker lukken.

Maak je eigen foute kersttrui

12 december 2018

Al een aantal jaar is het helemaal hip! Een foute kersttrui.Er is zelf een heuse nationale foute kersttruien dag. Bij veel mensen op het werk wordt ook een dag uitgeroepen tot foute kersttruien dag. Dan moet iedereen er aan geloven.

Heerlijk “foute” kerstfilms

10 december 2018

Inmiddels zijn we allemaal bekend met de term Fouten kersttrui. Heb jij er al eentje? Maar ik wil een nieuwe term er in gooien, “Foute” kerstfilm. Netflix staat er vol mee!
Waarom fout? Tja omdat het overdreven feelgood, overdreven romantisch en overdreven kerst is.