Buiten

Kies dankbaarheid

21 november 2018

Als ik heel heerlijk ben, voel ik mij echt niet altijd dankbaar. Ik vergeet heel vaak hoeveel ik heb om dankbaar voor te zijn. Vaak focus ik me meer om alles wat niet goed gaat of wat ik beter wil.

Flammkuchen recepten

20 november 2018

Flammkuchen, gezondheid! hihi, nee hoor. Flammkuchen is een soort pizza, alleen dan met een dunnere bodem. Het komt oorspronkelijk uit Zuid Duitsland en wordt gemaakt met creme fraich uien en reepjes spek. Inmiddels zijn er vele verschillende recepten om heerlijke flammkuchen te maken.

Ik houd je vast

19 november 2018

Vandaag valt mijn oog op een vrouw van rond de zestig. Ze zit rechts voor me in de zaal. Ik ken haar als een hartelijke en enthousiaste vrouw. Vol energie. Ze is mooi gekleed en druk in gesprek met de mensen om haar heen.

Verplegen in een zee van rode papavers

17 november 2018

Els Florijn beschrijft in beeldende taal de gevoelens van de hoofdpersoon, die worstelt met zichzelf. Een hoopvolle roman over een zwarte periode.

Bucketlist – inclusief winactie!

16 november 2018

Speciaal voor de gelegenheid leek het ons wel eens leuk om een eigen bucketlist samen te stellen. Daarnaast geven we ook een bucketleeslist weg. Ga je mee de bucketlistwereld in?

Kleur in de winter

14 november 2018

Het is eerder donker, het is geur weer, de zon zijgt bijna niet meer, de winter. Een seizoen met soms weinig kleuren grauwe dagen. Dan kunnen we wel wat extra kleur gebruiken. Met deze planten haal je het zonnetje in huis tijdens de winterdagen.

Hoe schrijf je een boek?

12 november 2018

Voordat mijn eerste boek werd uitgegeven had ik een nogal naïef idee over wat daar allemaal bij kwam kijken. Het leek me simpel: je gaat achter je laptop zitten en je schrijft gewoon op wat al in je hoofd zit. Hoofdstuk één, hoofdstuk twee… Maar zo eenvoudig bleek het niet te zijn.

Changeling: niet “een waar verhaal”

9 november 2018

Van de film Changeling moet je houden. Het is een overgedramatiseerd verslag van Christine Collins, die haar zoon in maart 1928 als vermist opgeeft. Al snel krijgt ze een jongen terug van de politie, maar ze claimt dat het niet haar zoon is. In plaats daarvan heeft ze een willekeurige straatjongen teruggekregen.

Maak je eigen boekenlegger met gedroogde bloemen

8 november 2018

Het is altijd leuk om een boekenlegger te hebben die je zelf hebt gemaakt. Het voordeel van een boekenlegger met gedroogde bloemen is dat hij vanwege het plastic stevig is, maar ook dat hij zo mooi is dat je je boek wel open moet doen! Al is het alleen maar om even naar de boekenlegger te kijken.

De mooiste muziek voor de winter

7 november 2018

We hebben de mooiste gospelmuziek van de laatste jaren op een rijtje gezet. We hebben geprobeerd voor iedereen wat moois te vinden. Staat jouw favoriete nummer er niet tussen? Deel hem met ons!

Ervaring gezocht

6 november 2018

Voor mijn nieuwe boek ‘Leeg Nest’ (verschijnt bij KokBoekencentrum) ben ik op zoek naar ervaringen van andere ouders bij het uitvliegen van je kind(eren).

Biblejournaling opdracht

5 november 2018

Biblejournaling is ook een hele goede manier om te mediteren. Mijn ervaring is dat je heel bewust met de tekst bezig bent. Echt de woorden in je opslaat en probeert daar een beeld aan te geven

5 x bakken in de herfst met de kinderen

1 november 2018

De herfstvakantie is voorbij en als de kinderen nu uit school komen is het guur, grijs weer. Altijd leuk om dan gezellig, ’s avonds na het eten of op een vrije woensdagmiddag eens lekker met ze te gaan bakken. Want ook als het geen vakantie is, is het feest!

Vrouwen ontmoeten Vrouwen in Heerjansdam

30 oktober 2018

We kregen een mooie lezersreactie binnen over wat de scheurkalender van PUUR!Vandaag kan betekenen! Lees mee met Liesbeth Grootendorst.

Stilte is zo waardevol

26 oktober 2018

PUUR! Magazine gaat dit najaar op zoek naar de stilte. Weinig is zo krachtig als stilte. Als je stil bent, kun je veel meer horen, zelfs je eigen hart. Stilte is zo waardevol: het kan nieuwe inzichten geven, nieuwe energie, nieuwe zin.