Actualiteit

De mooiste moeders in Christelijke romans

23 maart 2019

Deze week is het boekenweek! Vanaf 20 t/m 30 maart staat het christelijke boek in het zonnetje. Vandaar dat we deze week een lijst delen met krachtige moeders in de hoofdrol.

Waarom?

19 maart 2019

Een vreselijk drama. Een uiting van zinloos geweld. De echte toedracht weten we nog niet, maar allerlei vermoedens kwamen al de wereld in en werd ook rekening mee gehouden. De straten van Utrecht waren uren lang leeg.

Onze toppers uit 2018! Inclusief nieuw logo!

7 februari 2019

Misschien heb je het al gezien! We hebben speciaal voor PUUR! een mooi, nieuw logo ontwikkeld. Een logo waar we achterstaan, fris en krachtig.

Iedereen bijzonder

5 december 2018

‘Iedereen bijzonder’ heet de campagne die maandag 3 december jl. is gestart en bedoeld is om verder te kijken dan de beperkingen. Ik lees in de krant dat Jade Vening, woordvoerder van Handicap NL vertelt: ‘Iemand met een handicap heeft net zo goed bijzondere kwaliteiten als iemand zonder handicap.

Ik houd je vast

19 november 2018

Vandaag valt mijn oog op een vrouw van rond de zestig. Ze zit rechts voor me in de zaal. Ik ken haar als een hartelijke en enthousiaste vrouw. Vol energie. Ze is mooi gekleed en druk in gesprek met de mensen om haar heen.

Verplegen in een zee van rode papavers

17 november 2018

Els Florijn beschrijft in beeldende taal de gevoelens van de hoofdpersoon, die worstelt met zichzelf. Een hoopvolle roman over een zwarte periode.

Lady Jayne?

19 oktober 2018

Met zijn bril op zijn neus bestudeerde hij het boekje, toen mij, toen weer het boekje, waarbij zijn linkeroog bijna in zijn wantrouwende rimpels wegzakte. ‘Dit heeft hij nog nooit gedaan.’

Vreemdste nieuwsberichten van afgelopen week

1 september 2018

Er zijn altijd van die nieuwsberichten waarvan je je afvraagt of de wereld opeens de andere kant is op gaan draaien. Zo vreemd. We zetten de drie vreemdste berichten van de afgelopen week even op een rij.

De ultieme zomervakantie boekenlijst

21 juli 2018

In de vakantie heb je vaak genoeg tijd om een boek te lezen. Dit is onze ultieme zomerse leeslijst.

4 Bijbelapps voor jou en je kinderen

13 juli 2018

Ben je nog op zoek naar een mooie app die je kan helpen om het geloof van jou en je kinderen te verdiepen? Zoek dan niet langer, wij geven je 4 tips.

8 boeken voor Vaderdag

14 juni 2018

Met Vaderdag voor de deur is het tijd om je nog wat cadeauinspiratie te geven voor boeken.

Taalcursus Nederlands

5 juni 2018

Mensen die in de taal van de ander proberen iets duidelijk te maken, zijn mensen die moeite doen voor de ander. Mensen die uit hun comfortzone stappen en nederig durven te zijn.

Als je auto gehalveerd is

1 juni 2018

Enkele jaren geleden kwam ik mijn grote liefde tegen. Hij was blauw, schitterde liefdevol in de zon en kon mooie kunstjes op vier wielen (soms twee). Het ronkende wagentje, Nissan Micra 1997, kostte me een rib uit mijn lijf. Nooit vergeet ik het gevoel dat ik kreeg toen ik mijn handen op het stuur legde en me opeens besefte: “Deze auto is van mij”.

Exclusief inkijkexemplaar – Het verhaal van Kim Phuc

26 mei 2018

De Amerikaanse helicopters hadden nagenoeg allemaal het land verlaten en de Zuidvietnamese luchtmacht leverde een hopeloze strijd tegen de oprukkende Vietcong guerilla-eenheden. Ik reisde zonder reporter die dag. Rond half acht was het opgehouden met regenen. Hier en daar brak helder zonlicht door de rook die de eerdere bombardementen en branden in Trang Bang hadden […]

Ik stond erbij en keek Hem na….

10 mei 2018

Vandaag is het Hemelvaartsdag. Een mooi moment om nog eens te lezen wat er gebeurde.