5 dingen die je kan doen met steigerhout

30 juli 2018
Delen via:

Steigerhout is altijd mooi, zeker als het om je huiskamer gaat. Hieronder delen we vijf dingen waarvoor je steigerhout kan gebruiken om je woonkamer mooi te maken.

Je kunt van steigerhout je eigen boekenplanken of decoratieplankjes maken. Hierbij is het vooral leuk dat je de vorm aan je eigen muur kan aanpassen. Zo kun je meerdere planken in elkaar vervlechten, dit geeft niet alleen een leuk, speels effect, maar zorgt ook voor een steviger framework.

 

 

 

 

 

 

 

Identieke fotolijstjes zijn altijd leuk. En ook heel gemakkelijk zelf te maken! Kleur je planken op met één of meerdere fotolijstjes, waar je twee planken tegen elkaar lijmt en de foto (met of zonder frame) aan de voorkant vastlijmt. Zo heb je altijd de hoogte die je zoekt en kun je het ook aanpassen aan je eigen kleur weer eens wat anders als zwart en zilver;-)

 

 

 

 

Als je je muren liever vrij houdt van gaten, kun je ook altijd kiezen voor een stevig staand bord. Het voordeel hiervan is dat je hem kan verplaatsen. Vaak kun je leuke hebbedingetjes op de planken zetten. Dit kun je keer bij keer verwisselen en zo kun je in een handomdraai je kamer van look veranderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor op de planken kun je huisjes maken. Deze kun je zelf verven. Een tip voor letters: knip ze eerst uit en trek de vorm met potlood op het huisje. Als je een verflaag eronder gebruikt, pas dan wel op dat die goed droog is! Anders blijft het gedeelte zacht en barst de verf snel.

 

 

 

 

Bij de Praxis en de Gamma kun je altijd een los snoer kopen. Tegenwoordig zijn grote bollen in je lamp ook weer helemaal in. Als je zelf een driehoek maakt van hout en hier drie gaatjes in boort waar het snoer doorheen kan, ben je al een heel eind. Nog leuker is het als je een gelige bol neemt, dan staat het zachter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *