Breakfast at Tiffany’s: de klassieker voor een druilerige zaterdagmiddag

13 oktober 2018
Delen via:


Misschien heb je het boek ook wel eens gelezen? Het is van Truman Capote, maar de film is veel beroemder: Breakfast at Tiffany’s. ennn… ook te bekijken via Netflix.

Holly Golightly (Audrey Hepburn) laat zich onderhouden door meerdere rijke mannen (waaronder één advocaat van een drugsbaron) en ze droomt ervan te winkelen bij de juwelier Tiffany’s. Haar dagen zijn echter gevuld met ruzie met huisbaas en het organiseren van feestje, waarop ze zelf vroegtijdig vertrekt.

tiffany's
Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s 

Op een dag krijgt ze een nieuwe bovenbuur. Al gauw blijkt dat Paul Varjak een schrijver is en dat hij zich laat onderhouden door een vrouw, die hij 2-E noemt. Holly en Paul worden verliefd op elkaar, maar Holly wil een rijke man aan de haak te slaan en Paul bezit geen stuiver.

Paul en Holly groeien almaar dichter naar elkaar toe. Ze gaan zelfs winkelen bij Tiffany’s, maar Paul heeft maar net genoeg geld om een namaakring te laten graveren.

Waarom zou je Breakfast at Tiffany’s vandaag de dag nu alsnog kijken? Omdat het een klassieker is (a). Maar (b) ook omdat het het leven van een jonge vrouw laat zien, die meerdere keren voor zichzelf moet leren kiezen. Die naief is en fouten maakt, maar die ook werkelijk op zoek is hoe ze zichzelf moet veranderen.

En Tiffany’s: daar ga je alleen naar toe als je de “mean reds”, het is erger dan de blues zijn. De blues krijg je als je dikker wordt, of als het regent, je bent gewoon verdrietig. Maar de “mean reds” is angst. Pure angst. En je weet niet waar je bang voor bent. Heb jij dat gevoel nooit?

En als je van skylines houdt en van goed camerawerk: dan geven we je nu de kans om de kunst en schoonheid van de openingsscène in je geheugen te graveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *