Koken

4x paasbrunch recepten voor kinderen

16 april 2019

Nog een paar dagen dan vieren we Pasen. Een prachtig feest waar we morgen stil staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan en Zijn opstanding.

Maak je eigen chocola (lekker gezonde variant!)

4 april 2019

Enkele maanden geleden hoorden we de doemberichten dat de chocolade in de wereld bijna op zou zijn. Daarom verwachten de winkels een fikse prijsstijging de komende vijf jaar. Nadat we even een traantje gelaten hebben, zijn we hard op zoek gegaan naar alternatieven. Want je kunt tenslotte alles zelf maken 🙂 Zo is het al snel een stuk goedkoper om gewoon je eigen chocoladereep te maken.

Appeltaart volgens Oma’s recept of toch helemaal anders

27 februari 2019

Afgelopen maandag pakte ik samen met mijn zoon een heerlijke appeltaart. Volgens een pakje en dus volgens oma’s recept 😉
Maar het kon ook eens helemaal anders. Misschien ga ik een van deze recepten de volgende keer eens proberen.

Gek op Crumble’s

21 februari 2019

Ik houd er zo van!! Van die heerlijke crumble’s met fruit en lekker bolletje ijs of slagroom!
Je kunt ze als toetjes eten, maar kies je voor een gezonde variant dan ook heerlijk als ontbijt.

Bakken met Yoghurt

15 februari 2019

Yoghurt (griekse) als ontbijt, lekker met wat muesli of fruit, of toetje na het eten. Maar je kunt ook heerlijke dingen bakken met yoghurt!

Maak je eigen Pizza Cafoncella

10 februari 2019

Pizza is altijd een goed idee. Vooral in de winter. Nu kan je al speurend de diepvriesvakken in de winkel aflopen op zoek naar die ene perfecte pizza. Wordt het hamburgerpizza, frikandel-speciaalpizza, of toch gewoon hawaï? Maar op een druilerige zaterdag kun je ook heerlijk je eigen pizza maken! Gezond en lekker.

Winters ontbijtje

1 februari 2019

Begin de dag goed met een heerlijk warm en winters ontbijtje! 
Een echte energieboost om de hele dag mee vooruit te kunnen!

Bijzondere stamppotten

16 januari 2019

Als ik alle berichten op internet moet geloven wordt het eind januari winters koud! Wat past daar dan beter bij dan heerlijke stamppoten. Nu kan je natuurlijk kiezen voor de bekende stamppotten: boerenkool, zuurkool, andijvie stamppot…..Maar je kan ook kiezen voor iets heel nieuws! Ik vond drie bijzondere stamppotten, welke ga jij deze week eens uitproberen?

De drie beste wintersalades

5 januari 2019

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Soms is het gewoon prettig om even iets anders dan yoghurt of brood te eten. En een heerlijke salade met een doorgewinterde smaakbeleving is altijd genoeg om je weer even heerlijk gezond en goed te voelen.

4x hapjes voor oud en nieuw

20 december 2018

We leven nog naar kerst toe en zijn misschien nog druk aan het nadenken over het kerstmenu. Maar oud en nieuw komt ook steeds dichterbij. Met kerst hebben we ons vaak al helemaal vol gegeten. Daar kunnen we nog drie dagen op teren 😉

Kerst-koken met kinderen

17 december 2018

Leuke en lekkere recepten om met kinderen te maken en natuurlijk op te eten. Zo eten de kinderen sowieso heerlijk mee met het kerstdiner.

De leukste Kruidnoot-recepten

28 november 2018

Nog maar even en dan vieren we de verjaardag van de Goed heiligman! Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. We zochten naar de meest leuke en unieke kruidnoot recpeten.

Flammkuchen recepten

20 november 2018

Flammkuchen, gezondheid! hihi, nee hoor. Flammkuchen is een soort pizza, alleen dan met een dunnere bodem. Het komt oorspronkelijk uit Zuid Duitsland en wordt gemaakt met creme fraich uien en reepjes spek. Inmiddels zijn er vele verschillende recepten om heerlijke flammkuchen te maken.

5 x bakken in de herfst met de kinderen

1 november 2018

De herfstvakantie is voorbij en als de kinderen nu uit school komen is het guur, grijs weer. Altijd leuk om dan gezellig, ’s avonds na het eten of op een vrije woensdagmiddag eens lekker met ze te gaan bakken. Want ook als het geen vakantie is, is het feest!

Recept voor Pompoenstamppot

24 oktober 2018

We mochten we in oktober nog van een heerlijk zonnetje genieten, toch is de herfst aangebroken. Bij herfst denk ik aan stampotten. Met dit heerlijke recept voor pompoenstampot, ben je klaar voor de herfst.