Koken

  Verrassende salades

  13 juni 2019

  Een heerlijke salade als bijgerecht of wat extra gevuld als hoofdgerecht. Heerlijke fris of juist wat stevigers.

  Poké bowl recepten

  22 mei 2019

  Poké bowl een term die ik regelmatig voorbij zie komen. Hip en helemaal van deze tijd.

  Moederdag ontbijtjes

  11 mei 2019

  Nog wat last-minute inspiratie nodig? Vooral even laten zien aan je kinderen of man. 😉  Maar het is natuurlijk ook heerlijk om voor jezelf te maken!

  Vrijheid vieren

  30 april 2019

  Wat mogen we dankbaar zijn dat we in vrijheid mogen leven. Er gebeurd enorm veel in de wereld en er is zeker niet overal vrijheid. Daar mogen we ook zeker bij stil staan.  Maar toch leven we hier in Nederland in vrijheid en dat mogen we best vieren.  Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij 😉

  4x paasbrunch recepten voor kinderen

  16 april 2019

  Nog een paar dagen dan vieren we Pasen. Een prachtig feest waar we morgen stil staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan en Zijn opstanding.

  Maak je eigen chocola (lekker gezonde variant!)

  4 april 2019

  Enkele maanden geleden hoorden we de doemberichten dat de chocolade in de wereld bijna op zou zijn. Daarom verwachten de winkels een fikse prijsstijging de komende vijf jaar. Nadat we even een traantje gelaten hebben, zijn we hard op zoek gegaan naar alternatieven. Want je kunt tenslotte alles zelf maken 🙂 Zo is het al snel een stuk goedkoper om gewoon je eigen chocoladereep te maken.

  Appeltaart volgens Oma’s recept of toch helemaal anders

  27 februari 2019

  Afgelopen maandag pakte ik samen met mijn zoon een heerlijke appeltaart. Volgens een pakje en dus volgens oma’s recept 😉
  Maar het kon ook eens helemaal anders. Misschien ga ik een van deze recepten de volgende keer eens proberen.

  Gek op Crumble’s

  21 februari 2019

  Ik houd er zo van!! Van die heerlijke crumble’s met fruit en lekker bolletje ijs of slagroom!
  Je kunt ze als toetjes eten, maar kies je voor een gezonde variant dan ook heerlijk als ontbijt.

  Bakken met Yoghurt

  15 februari 2019

  Yoghurt (griekse) als ontbijt, lekker met wat muesli of fruit, of toetje na het eten. Maar je kunt ook heerlijke dingen bakken met yoghurt!

  Maak je eigen Pizza Cafoncella

  10 februari 2019

  Pizza is altijd een goed idee. Vooral in de winter. Nu kan je al speurend de diepvriesvakken in de winkel aflopen op zoek naar die ene perfecte pizza. Wordt het hamburgerpizza, frikandel-speciaalpizza, of toch gewoon hawaï? Maar op een druilerige zaterdag kun je ook heerlijk je eigen pizza maken! Gezond en lekker.

  Winters ontbijtje

  1 februari 2019

  Begin de dag goed met een heerlijk warm en winters ontbijtje! 
  Een echte energieboost om de hele dag mee vooruit te kunnen!

  Bijzondere stamppotten

  16 januari 2019

  Als ik alle berichten op internet moet geloven wordt het eind januari winters koud! Wat past daar dan beter bij dan heerlijke stamppoten. Nu kan je natuurlijk kiezen voor de bekende stamppotten: boerenkool, zuurkool, andijvie stamppot…..Maar je kan ook kiezen voor iets heel nieuws! Ik vond drie bijzondere stamppotten, welke ga jij deze week eens uitproberen?

  De drie beste wintersalades

  5 januari 2019

  Salades zijn niet alleen voor de zomer. Soms is het gewoon prettig om even iets anders dan yoghurt of brood te eten. En een heerlijke salade met een doorgewinterde smaakbeleving is altijd genoeg om je weer even heerlijk gezond en goed te voelen.

  4x hapjes voor oud en nieuw

  20 december 2018

  We leven nog naar kerst toe en zijn misschien nog druk aan het nadenken over het kerstmenu. Maar oud en nieuw komt ook steeds dichterbij. Met kerst hebben we ons vaak al helemaal vol gegeten. Daar kunnen we nog drie dagen op teren 😉

  Kerst-koken met kinderen

  17 december 2018

  Leuke en lekkere recepten om met kinderen te maken en natuurlijk op te eten. Zo eten de kinderen sowieso heerlijk mee met het kerstdiner.