4x hapjes voor oud en nieuw

20 december 2018
Delen via:

Oud en nieuw komt steeds dichterbij.  Met kerst hebben we ons vaak al helemaal vol gegeten. Daar kunnen we nog drie dagen op teren 😉

Daarom heb ik gezocht naar een aantal gezonde en lichte hapjes.

Komkommer geitenkaas hapje

Wat heb je nodig voor circa 15 hapjes: 1/2 komkommer, 1 bakje zachte smeerbare geitenkaas, klein potje zongedroogde tomaatjes en 15 prikkers.

Snijd de komkommer in dikke plakken van ongeveer 1,5 cm. Hol de komkommer uit met een klein lepeltje of gebruik een aardappelschilmesje. Vul met een theelepel geitenkaas. Snijd een zongedroogd tomaatje doormidden. Steek eerst de prikker door de tomaat en laat 1 cm uitsteken. Vervolgens voorzichtig de prikker in de geitenkaas met komkommer steken.

Parmaham met peer en gorgonzola

Wat heb je nodig voor 10 hapjes: 10 plakken parmaham, 2 rijpe peren (of peer uit blik), 100 gram gorgonzola (kamertemperatuur) en 10 prikkers.

Snijd de peren in parten. Leg een stukje peer op een plak parmaham, snijd een partje kaas af en rol op. Sluit af met een prikker.



Bron foto’s  en recepten: www.lekkeretenmetlinda.nl

Griekse filodeeghapjes met feta en spinazie

Ingrediënten

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 gr spinazie
  • 150 gr feta
  • 3 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 tl honing
  • Peper
  • Zout
  • 100 gr filodeeg, circa 5 plakken
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok
  • Bakplaat met bakpapier
  • Zo maak je het:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit olijfolie in de wok en fruit op laag vuur de sjalot. Voeg na 2 minuten de knoflook toe. Fruit zachtjes mee en voeg daarna de spinazie toe. Laat op middelhoog vuur slinken.
  3. Als de spinazie helemaal geslonken is haal je het uit de pan, doe in een vergiet en druk al het vocht eruit.
  4. Hak de spinazie fijn en meng in een kom met de feta, tijm, oregano en honing. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de plakken filodeeg één keer horizontaal en één keer verticaal door midden. Smeer met wat olijfolie
  6. Pak een plak filodeeg en schep aan de onderkant wat van het feta-spinazie mengsel. Rol het filodeeg op. Herhaal tot je alle rolletjes gemaakt hebt.
  7. Leg de filodeeghapjes met feta en spinazie op een bakplaat met bakpapier. Bak zo’n 20 tot 25 minuten of tot de filodeeghapjes goudbruin kleuren.

Bron foto en recept: www.littlespoon.nl 

Spiesje: kip met mango

Ingrediënten voor 6 amuses:

1 medium kipfilet
halve mango
1,5 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel sweet chilli saus
veldsla
sesamzaadjes
Extra benodigd: amuse schaaltjes en kleine prikkers

Bereiding:

Meng in een kommetje de olijfolie met ketjap, sweet chilli saus, peper en zout tot een marinade. Snijd de kip in blokjes (minimaal 12) en laat dit ongeveer een uurtje afgedekt marineren in de koelkast.

Verwarm olie in een koekenpan en bak de blokjes kip gaar. Snijd de mango in blokjes (minimaal 6).

Verdeel een beetje veldsla over de amuseschaaltjes en rijg aan de prikkertjes een blokje kip, mango en sluit af met kip. Leg de spiesje met kip met mango op de amuseschaaltjes en bestrooi het voor het serveren met sesamzaadjes.








Bron foto en recept: brendakookt.nl 

 

 


Wat de christelijke feesten gemeen hebben, is dat ze teruggaan op Het Verhaal. Het verhaal over hoe God met mensen omgaat, hoe Hij zelf mens werd om anderen te redden. In dit Verhaal zijn de feesten als Kerst, Pasen en Pinksteren de accenten en de uitroeptekens, waar we ieder jaar met extra aandacht naar luisteren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *