Boterkoek met kaneel

5 september 2018
Delen via:

Ook zo dol op boterkoek met kaneel? Ik maakte een variant met boterkoekmix. Goed geslaagd wat mij betreft. Hieronder krijg je het recept en je leest over mijn verslaving.

Leuker en lekkerder

Ik ben  dolblij dat heel veel restaurant een stukje boterkoek bij hun koffie serveren. Bij Expresszo bijvoorbeeld. Altijd ligt er een stukje op je schotel. Dat maakt het cappuccino drinken nog leuker en lekkerder dan het al is.

Ingrediënten:

  • Boterkoekmix
  • 200 gram zachte roomboter, in blokjes
  • Snuf zout
  • 2 flinke theelepels kaneel
  • 1 ei

Dit heb je nodig:

  • Bakblik van 20 x 20 cm
  • Keukenmachine

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een vierkant bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier of vet goed in met roomboter.
  2. Kneed de boterkoekmix samen met driekwart van het ei, snuf zout en kaneel tot een soepel deeg.
  3. Doe het deeg in het bakblik en bestrijk met de rest van het ei. Maak er met een vork ruitjes in.
  4. Zet in de oven en bak 45 – 60 minuten af op 175 graden.
  5. Laat de boterkoek afkoelen en snijd er kleine stukken van.

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *