Gek op Crumble’s

21 februari 2019
Delen via:

Ik houd er zo van!! Van die heerlijke crumble’s met fruit en lekker bolletje ijs of slagroom!
Je kunt ze als toetje eten, maar kies je voor een gezonde variant dan ook heerlijk als ontbijt.

Kersen-marsepein-Crumble

Ingrediënten (voor 4 porties)
Vruchten:

  • 600 g kersen
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 el Amaretto
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el suiker
  • boter om de bakvorm in te vetten

Deeg:

  • 75 g marsepein
  • 75 g gesmolten boter
  • 50 g bloem
  • 40 g zachte havervlokken

Topping:

  • vanille- of yoghurtijs

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ontpit de kersen. Meng de kersen met het citroensap, Amaretto, vanillesuiker en suiker en laat 10 minuten staan.
Rasp de marsepein. Kneed het met de overige ingrediënten tot een kruimelig deeg. Verdeel de kersen gelijkmatig in de ingevette bakvorm. Bedek ze met het kruimeldeeg en bak ongeveer 30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is. Dek eventueel na 20 minuten bakken af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat het deeg te bruin wordt.

(bron: daphne’s Diary) 

Appel-frambozen crumble

Ingrediënten

  • voor de crumble
  • 200 g bloem
  • 120 g boter
  • 180 g suiker
  • voor de vulling
  • 4 appels, in stukjes
  • 200 g frambozen
  • 2 eetlepels suiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • boter voor invetten

Bereiding

Maak een fijne crumble door de bloem met boter en suiker in de keukenmachine te mengen. Laat even rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 190 °C.

Meng de appelstukjes met de frambozen, de suiker en de sinaasappelrasp en schep in de beboterde ovenschaal. Verdeel de crumble over het fruit.

Bak de crumble 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Extra benodigdheden
Keukenmachine, ovenschaal (Ø 23 cm)

 

(bron: www.okokorecepten.nl)

 

Dadel vijgen crumble

Een gezond en bijzonder crumble recept! Deze ga ik zeker eens proberen.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram gehakte pecannoten
  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram havermout
  • 3 el agavesiroop of honing
  • beetje kaneel
  • snufje zout
  • 4 el kokosolie
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 4 vijgen
  • 4 grote dadels
  • 1 el limoensap
  • 1 el agavesiroop of honing

Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de havermout en het speltmeel. Smelt de kokosolie en roer het erna erdoorheen. Kluts het ei in een apart bakje en roer dit dan door het mengsel samen met het zout, de kaneel, honing en noten. Roer het goed door elkaar totdat het een kruimelig deeg is geworden. Gebruik een kleine bakvorm en bede het voor ¾ met het havermout-notenmengsel en druk het goed aan met de bolle kant van de lepel. Maal de vijgen en dadels, agavesiroop of honing en de limoensap in de keukenmachine en leg het op het havermout noten mengsel. Verdeel de rest van de deegkruimels er overheen en bak de dadel-vijgencrumble ongeveer 35 minuten in de oven.

(Bron: proud2bme.nl)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *