Kerst-koken met kinderen

17 december 2018
Delen via:

Leuke en lekkere recepten om met kinderen te maken en natuurlijk op te eten.  Zo eten de kinderen sowieso heerlijk mee met het kerstdiner. 

Kerststerren van bladerdeeg

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • Mozzarella
  • Pesto
  • Saté prikkers
  • Ster vormige steker
  • Sesamzaadjes (eventueel)
  • Ei

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden.Laat de bladerdeegplakjes ontdooien (niet helemaal als ze nog ietsje hard zijn is het makkelijker om je vormpje uit te steken) en steek er sterretjes uit met je vormpje. Mijn vormpje pasje precies 2x in een plakje bladerdeeg, past die van jou nou nét niet, rol het deeg dan een beetje uit met een deegroller.

Klein lepeltje pesto in het midden een klein stukje mozzarella (óf brie is ook erg lekker!) en dan leg je er weer een sterretje bovenop. Druk de randjes even goed aan… Strijk er een beetje ei op en bestrooi met wat sesamzaadjes

Schuif in de oven en met een kleine tien minuutjes zijn je kleine pesto/mozzarella hapjes ongeveer klaar!

Bron foto en recept: mamarloes.com


Kerstboompjes

Ingrediënten

2 grote vastkokende aardappels
scheutje olijfolie
6 knakworsten
1/4 komkommer
2 cherrytomaatjes
ketchup
2 prikkers

Bereiding

1. Om te beginnen ga je snijden. Snijd de aardappels in niet te dunne plakken. Steek hier met een vormpje sterretjes uit. Bak in wat olijfolie in 10 minuten om en om goudbruin.
2. Vervolgens snijd je de komkommer in de lengte in rechthoekige plakken. Ze hoeven niet dik te zijn, maar wel vrij diep, zodat de komkommer niet doormidden breekt als je de spies erdoor drukt. Laat de plakken in eerste instantie zo groot mogelijk. Van de knakworsten bewaar je het vocht (voor als je ze nog wilt opwarmen) en snijd je de bolle uiteindes af.
3. Dan ga je de spies opbouwen. Prik de knakworst en komkommer steeds in wat kleinere stukjes om en om op de spies. Als alles eenmaal op de spies zit, kun je de uiteindes nog iets bijsnijden.
4. Wil je de knakworst warm maken? Dan haal je de spies weer voorzichtig uit elkaar en warm je de knakworst nog even op in magnetron of in een pannetje. Doordat je de spies al op maat hebt gesneden, kun je hem zo snel en eenvoudig weer in elkaar zitten.
5. Als de aardappeltjes gebakken zijn, maak je de spies helemaal af. Sluit af met een cherrytomaatje erop.

Bron foto en recept: de kleinekookshop.nl

Nutella Kerstboom

Ingrediënten

  • 2 grote vellen bladerdeeg
  • een pot Nutella
  • 1 ei
  • decoratie materiaal zoals smarties, m&m’s, jellybeans, etc, etc
  • poedersuiker

Bereiding 

  • Bedek een ingevette bakplaat met een laag bladerdeeg.
  • Maak van Nutella een kerstboomvorm op dit deeg.
  • Leg hier de tweede laag bladerdeeg overheen, je ziet nu de contouren van de Nutella kerstboom door de bovenste laag heen.
  • Snij met een mes de kerstboom uit en verwijder het overtollige deeg.
  • Maak met een mes vervolgens aan beide zijden van de kerstboom inkepingen, laat ruimte over als de “stam”.
  • Pak nu een reep deeg en draai deze een kwart slag zodat er een soort tak ontstaat, dit doe je met alle repen deeg.
  • Van het overtollige deel maak je 2 lange slierten, deze plaats je diagonaal over de kerstboom als een soort slingers.
  • Kluts vervolgens het ei en bestrijk hier de kerstboom mee.
  • Plaats de kerstboom in een voorverwarmde oven van 180 graden voor circa 25 minuten.
  • Bestrooi de boom met poedersuiker en versier hem met je decoratie materiaal.

Bron foto en recept: leukemoeders.nl

PUUR boekentip:

‘Een ster voor Jezus’ is geschreven en geïllustreerd door Mirjam Florijn. De reis naar Betlehem, de stal, het bezoek van de drie wijzen: het verhaal van kerst kent iedereen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *