Maak je eigen chocola (lekker gezonde variant!)

4 april 2019
Delen via:

Enkele maanden geleden hoorden we de doemberichten dat de chocolade in de wereld bijna op zou zijn. Daarom verwachten de winkels een fikse prijsstijging de komende vijf jaar. Nadat we even een traantje gelaten hebben, zijn we hard op zoek gegaan naar alternatieven. Want je kunt tenslotte alles zelf maken 🙂 Zo is het al snel een stuk goedkoper om gewoon je eigen chocoladereep te maken.

Ingrediënten:

  • 400 gram pure chocolade (zo hoog mogelijk percentage cacao)
  • Gedroogde cranberries
  • Gemengde noten (pecan, amandelen, walnoten, hazelnoten)
  • Pure chocolade muntjes
  • Kokosrasp
  • Klein beetje boter om het blik in te vetten
  • Vierkanten bakblik
  • Pannetje
  • Vuurvaste kom
  • Houten lepel

Je kunt de cranberries en noten op eigen inzicht toevoegen of vervangen voor een ingrediënt wat jij lekkerder vindt in chocolade.

Werkwijze:

  1. Zet een pannetje, met ongeveer een kwart gevuld met water op hoog vuur totdat het kookt. Zodra het kookt zet je het vuur op zijn laagst en kun je er een kom boven plaatsen.
  2. Doe de chocolade erin en je zult zien dat het heel langzaam begint te smelten.
  3. Roer het af en toe goed door met een houten lepel zodat de chocolade niet aan de onderkant geplakt blijft.
  4. Vet het bakblik alvast in met wat boter.
  5. Zodra de chocolade helemaal gesmolten is kun je het in het bakblik schenken
  6. Het een na leukste gedeelte van dit recept, al het lekkers dat jij hebt uigekozen verdelen in de gesmolten chocolade!
  7. Zet dit minimaal 3 uur in de koelkast, het moet goed hard zijn geworden.
  8. Breek de chocoladereep

 

Geniet ervan!

 

PUUR! boekentip:

Alinda Bol geeft in ‘PUUR! in balans, Genietend leven’ een handreiking voor een mindful leven. Iedereen heeft het druk. Volle agenda’s, veel afspraken… Juist dan is het belangrijk om rust te nemen en te genieten van kleine momenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *