Moederdag ontbijtjes

11 mei 2019
Delen via:

Nog wat last-minute inspiratie nodig? Vooral even laten zien aan je kinderen of man. 😉  Maar het is natuurlijk ook heerlijk om voor jezelf te maken!

Frambozen havermout crumble

Voor 2 verwen ontbijtjes:

  • 100 gr (diepvries) frambozen
  • 1 zoete appel
  • 2 el havermout
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el boter of kokosolie
  • 1 el honing
  • Griekse yoghurt of kwark

Nodig; 2 kleine ovenschaaltjes, mengkom

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Doe de appel samen met de frambozen in de kom en schep goed door. Verdeel het fruit over de 2 kleine ovenschaaltjes.

Maak de kom even schoon – of pak een nieuwe – en doe hier nu de havermout, het amandelmeel, de boter of kokosolie en de honing in. Je zou de boter of olie even kunnen laten smelten, maar de temperatuur van je handen is waarschijnlijk warm genoeg om de boter te kunnen kneden.

Gebruik die handen dan ook om de crumble te maken, kneed alles door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat.

Schep de havermout crumble op het fruit en schuif de schaaltjes nu voor 20 minuten de voorverwarmde oven in. Als er een mooi bruin korstje op de havermout is gekomen, is je ontbijtje klaar. Ik at er trouwens wat Griekse yoghurt bij, maar kwark of plantaardige zuivel kan natuurlijk ook. Enjoy!

 

Ontbijtwrap met aardbei en kwark

Voor 1 wrap:

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kwark
  • 5 aardbeien
  • optioneel; verse munt, kaneel, vanillepoeder, kokosrasp
  • olie om te bakken

Nodig; mengkom, koekenpan

Bereiden: Kluts de eieren in een schaaltje en verwarm wat olie in de pan. Schenk de eieren in de pan en laat de omelet zachtjes gaar worden. Het vuur hoeft dus niet te hoog!

Was de aardbeien en snij er dunne plakjes van.

Meng de kwark met bijvoorbeeld wat kaneel, vanillepoeder, kokosrasp of verse fijngesneden muntblaadjes.

Wanneer de ontbijtwrap van ei klaar is, laat je deze heel even afkoelen om daarna in te smeren met de kwark en te beleggen met de aardbeien. Rol voorzichtig op en geniet ervan!

 

 

Broodpudding met banaan en chocola

Voor 1 verwenontbijtje

  • 2 sneetjes (oud) (glutenvrij) brood
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 ml amandelmelk
  • snuf kaneel
  • pure chocola
  • klein beetje boter om in te vetten

Nodig; klein ovenschaaltje, schaaltje om te mengen

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het ovenschaaltje in met wat boter.

Schil de banaan en prak deze tot moes. Snij de boterhammen doormidden en besmeer met de bananenpuree. Hou nog een beetje apart.

Leg de besmeerde broodjes in het ovenschaaltje, druk het onderste sneetje brood wat aan in de vorm en stapel dan de broodjes over elkaar heen in de vorm. Zorg dat in het midden een kuiltje ontstaat, waar je de overgebleven bananenmoes in schept.

Klop het ei los en meng met de melk en een snuf kaneel. Schenk dit mengsel over het brood.

Schuif het schaaltje nu de oven in en bak in 20 minuten goudbruin en zodat het ei gestold is.

Hak de chocola ondertussen grof en strooi deze direct nadat de broodpudding met banaan en chocola uit de oven is gekomen over het verwenontbijtje. Enjoy!

De recepten en foto’s komen van mindyourfeed.nl. Kijk voor meer lekkere verwen ontbijtjes op deze site.


PUUR! boekentips

In haar nieuwe boek ‘Supermam’ leert Priscilla Docter-Agteres vrouwen het moederschap te omarmen met hart en handen. Priscilla, zelf moeder van vijf kinderen, ziet een grote hulpvraag groeien onder de moeders. De vraag om met andere moeders ervaringen uit te wisselen over de opvoeding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *