Mug-cake recepten

29 september 2018
Delen via:

Wat is het weer fris hè buiten. Het is gewoon al weer tijd voor lekkere warme sokken, een heerlijke warme deken op de bank inclusief een grote mok thee.  Daar hoort dan eigenlijk iets lekkers bij!  Wat dacht je van een heerlijke mug-cake?

Een mug-cake is een een eenvoudige cake die je in een grote mok in de magnetron klaar maakt.

Super lekker, eenvoudig en snel te maken!

Er zijn heerlijke recepten en speciaal voor jou drie hele lekker op een rijtje! In ieder geval volgens de redactie, want ja ze zijn allemaal uitgeprobeerd 😉

1. Appel en kaneel mug-cake

Een appeltaartje in een mok!

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 2 el suiker
  • 1,5 tl vanillesuiker (of 1 tl vanille-extract/paste)
  • 40 gr appel ( 1/4 grote appel of 1/2 kleine appel)
  • 2 tl kaneel
  • 4 el zelfrijzend bakmeel

Hoe maak je het?

  1. Doe de boter in een mok en smelt in de magnetron voor ongeveer 45 seconden. Laat daarna even afkoelen.
  2. Voeg 1 ei aan de boter toe en klop goed los met een vork.
  3. Voeg vervolgens 2 eetlepels melk, 2 eetlepels suiker, 1,5 tl vanillesuiker, en 2 theelepels kaneel toe. Meng tot een glad beslag.
  4. Voeg dan 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag met een vork. Dit gaat gemakkelijker als je alles zeeft.
  5. Schil 1 appel en snijd deze dan door de helft. Snijd één helft in kleine blokjes, of rasp de appel. Voeg de appel toe aan het beslag en meng goed.
  6. Plaats de mok in de magnetron voor 1 minuut en 45 seconden. Houd de mug cake ondertussen goed in de gaten: loopt het beslag bijna over, zet de magnetron dan stop. Wacht een paar seconden en zet de magnetron dan weer aan.  ( Elke magnetron is een beetje anders dus de tijden kunnen ook verschillen. Houdt de mok goed in de gaten )
    En klaar is je appel kaneel mug cake!

PS Ook lekker met nog wat rozijnen erdoor.

Bron recept: https://www.mug-cakes.nl/recept-appel-kaneel-mug-cake/

Eind resultaat! Dat was smullen

2. Mug cake met havermout en banaan

Heerlijk en gezond! Ook best te gebruiken als ontbijt!  Verantwoord snoepen 😉

Ingrediëten

  • 1 Banaan
  • 1 ei
  • 4 havermout
  • beetje honing

Hoe maak je het?

  1. Prak de banaan tot moes en meng er het ei en de havermout door. Voeg een snuf kaneel en een heel klein beetje zout toe.
  2. Giet het beslag in een ingevet kopje (vandaar de term ‘mug’ cake) en zet het 2 minuten in de magnetron.
  3. Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius. Na 15-20 minuten is je mug cake klaar. Garneer eventueel met een kaneelstokje. Eet smakelijk!

bron recept: https://foodness.nl/recipe/mug-cake-met-havermout-en-banaan/

Mug cake met nutella

Deze is toch wel favoriet! Iets minder gezond, maar ach dat mag ook best wel eens 😉

Ingrediëten

  • 1 ei
  • 5 eetlepels nutella
  • 3 eetlepels bloem

Hoe maak je het?

  1. Verdeel het ei over twee mokken (je kunt er dus twee tegelijk maken)
  2. Voeg 5 eetlepels nutella toe.
  3. Voeg 3 eetlepels bloem toe
  4. Goed doorroeren
  5. Zet in de magnetron voor 60 sec. Houdt de mok wel goed in de gaten komt het bijna over de rand, zet de magnetron dan even uit. Wacht even en zet het dan weer opnieuw aan.
  6. De tijd is een beetje afhankelen van het soort magentron en hoeveel watt. Het is dus een beetje proberen. Is de cake nog niet gaar dan doe je het gewoon wat langer in de magentron.

Bron: Pinterest 

Behind the science

Soms gaat het ook wel eens mis en mislukt de mug cake helemaal!! Gelukkig  heb je er zo weer een nieuwe gemaakt!  Eetsmakelijk alvast 😉


Leeg nest van Els van der Vlist is een handleiding en een handreiking voor een nieuwe levensfase: het moment dat je kinderen de deur uit gaan. Praktische informatie wordt in dit PUUR! balans-boek afgewisseld met ervaringsverhalen van andere ouders, en ook de Bijbel geeft krachtige lessen voor het omgaan met een leeg nest.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *