Vrijheid vieren

30 april 2019
Delen via:

Wat mogen we dankbaar zijn dat we in vrijheid mogen leven. Er gebeurd enorm veel in de wereld en er is zeker niet overal vrijheid. Daar mogen we ook zeker bij stil staan.  Maar toch leven we hier in Nederland in vrijheid en dat mogen we best vieren.  Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij 😉

XXL Chocoladeflik

Ingrediënten

  • 300 gram witte chocolade
  • 3 gram Mycryopoeder (cacao butter in poedervorm)
  • 2 handjes rode, oranje en blauwe M&M’s
  • Rood, wit, blauw hagel

En verder:

  • Thermometer
  • Weegschaal die ook 1 gram kan afwegen
  • Springvorm 20 cm

Bereiding

  •  Smelt de chocolade in de magnetron op vol vermogen. Roer iedere 15 seconden door de chocolade zodat de warmte zich goed verspreid.
  • Zorg dat de temperatuur van de chocolade tussen de 40 en 45 graden is.
  • Laat dit bij kamertemperatuur afkoelen tot 38 graden, voeg dan de nauwkeurig afgewogen Mycryo poeder toe. Roer dit door de chocolade tot de poeder goed opgelost is.
  • Laat de chocolade verder afkoelen tot 33 graden.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Stort de chocolade in het bakblik.
  • Tik een paar keer flink, met het bakblik, op het aanrechtblad.
  • Strooi de M&M’s en wat hagel over de chocolade en tik nog een paar keer op het aanrechtblad.
  • Laat de chocolade stollen en verwijder daarna de rand van de springvorm.
  • Breek de chocolade in stukjes voor het serveren

Dit recept is afkomstig van bakkriebels.nl. Kijk eens op de website voor nog meer leuke en lekkere receptjes voor bevrijdingsdag.


PUUR! boekentip

‘Scherven van hoop’ van Gemma Liviero: een aangrijpend oorlogsverhaal over een Nazi-arts, een Joodse vrouw en een klein meisje, wier wegen op een bijzondere manier samenkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *