Winters ontbijtje

1 februari 2019
Delen via:

Begin de dag goed met een heerlijk warm en winters ontbijtje!
Een echte energieboost om de hele dag mee vooruit te kunnen!

Havermout met gestoofde appeltjes en kaneel

Ingrediënten:

  • 1 appel
  • kaneel
  • 150 ml amandelmelk
  • 25 gram havermout

Bereidingswijze:
Zet een pan met de amandelmelk en havermout op het vuur, en breng het aan de kook. Schil de appel en snijd deze in stukjes, doe de appeltjes in een magnetron bestendigde kom met een theelepel water, stoof de appel binnen 4 minuten zacht. Gooi het vocht af en strooi wat kaneel op de appel. Voeg de appel toe bij de havermout pap in een diep bord.

 

Bagel met omelet van eiwit, bosui en kruidenroomkaas

Ingrediënten:

  • 1 bagel
  • kruiden roomkaas
  • flesje eiwit van Two chicks (of eiwit van een ei)
  • bosui

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor, de bagel kan eventueel ook in het broodrooster en is binnen een paar minuten klaar. Snijd de bosui fijn. Schenk 6 eetlepels eiwit in een koekenpan en voeg de bosui toe, als de omelet bijna gestold is draai je deze even om en bestrooi je hem naar wens met wat verse peper en zeezout. Besmeer de bagel met een dun laagje kruidenroomkaas en leg de omelet erop. Heerlijk met een cappuccino!

Boekweitpannenkoek met Griekse yoghurt, walnoten en honing

Ingrediënten:

  • 25 gram boekweitmeel
  • 25 gram zelf rijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 50 ml melk naar keuze
  • Griekse yoghurt
  • een paar walnoten
  • honing

Bereidingswijze:
Mix het boekweitmeel met het zelfrijzend bakmeel, het ei en de melk. Bak 1 of 2 pannenkoeken in een koekenpan. Vul de pannenkoek met Griekse yoghurt, verkruimel daar de walnoten overheen en naar wens een beetje honing.

(bron recepten en foto: https://www.zakenmeisje.nl) 


Rode papaver van Els Florijn is een historische roman over de moed van twee verpleegsters in de Eerste Wereldoorlog, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *