Word de nieuwe Julia Child: vissoep op de donderdag

18 oktober 2018
Delen via:

Dit is HET jaar van de garnalen! Er was een grote droogte deze zomer (mocht je dat gemist hebben) en daardoor kon de garnaal, mede dankzij de plankton, lekker groeien. Hoog tijd voor een vissoep van niemand minder dan Julia Child (Ja, kijk ook een keer naar Julie en Julia. Staat op Netflix). 

Ons is verteld dat dit recept meevalt. Dus we hopen het en gaan het zelf ook zeker proberen. Met mijn kookkunsten zou de soep wel lukken, de vis wat minder.

Dit hele recept wordt gemaakt in een gewone pan en het is de bedoeling dat het simpel blijft. 

Ingrediënten

half kopje extra vierge olijfolie
1 kop gesneden ui en prei
4 teentjes gestampte knoflook
2 of 3 grote tomaten, gesneden
Kruiden: tijm, basilicum, peterselie, venkelbladeren
1/2 theelepel gestampte saffraan
2 koppen van een grote kabeljauw + graatresten
1 eetlepel zeezout
1 pond elk: gamba’s, wilde kabeljauw, heilbot, gesneden in grote stukken; geschrobde mosselen. 
Geroosterd brood, in sneetjes

Bereidingswijze:

Warm de olie op in een grote pan op halfhoog vuur. Voeg de ui en prei toe en laat het zachtjes koken, totdat ze zacht zijn. Roer de knoflook door de olie en laat het nog een minuut doorkoken, voeg hierna tomaten, kruiden, water, zout en saffraan toe. Voeg ook de viskoppen en graatresten toe. Laat het sudderen, breng de hitte daarna omlaag zodat de bouillon niet kookt.

Kook de bouillon voor dertig minuten, laat het daarna uitlekken en haal de nog grote stukken eruit. 

Breng de bouillon nu aan de kook. Voeg de garnalen toe en laat koken totdat ze roze worden (ongeveer twee minuten). Voeg de rest van de vis toe en laat het koken totdat de mosselen openvallen in de soep. 

Proef of de soep nog meer zout of peper nodig heeft. 

Serveer de soep met geroosterd brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *