Ontdekken

Filmtip Doubt: Ik heb zoveel twijfels…

9 februari 2019

Doubt was een echte eye-opener voor mij. Ondanks dat alle personages hetzelfde geloof aanhangen, hebben ze allemaal hun eigen overtuigingen. En ondanks dat ze allemaal in de liefde van God geloven, komt er toch conflict en ruzie.

8x hier-word-je-vrolijk-van-tips

2 februari 2019

Het is prachtige hoor dit winterse weer, en vooral leuk voor de kinderen.
Maar toch heb ik wel een beetje last van een winter-dip.

Prachtige nieuwe romans

26 januari 2019

In de eerste weken van janauri zijn weer prachtige nieuwe romans uitgekomen bij KokBoekencentrum. Deze brengen wij graag onder jullie aandacht! Later meer over deze prachtige romans.

Naïma-vrouwendag

25 januari 2019

Naïma-vrouwendag zaterdag 16 maart 2019, georganiseerd door Evangelie & Moslims.
‘Hoe het kruis een weg kan zijn voor moslimvrouwen’

LUV Ladiesnight: Genietend Leven

22 januari 2019

Alinda Bol schreef kort geleden het boek “Genietend leven” in de PUUR! in Balans. Op woensdag 13 februari organiseert LUV een ladiesnight naar aanleiding van het boek en nog veel meer leuks!

No phone zone

19 januari 2019

Pas vandaag drong het tot bij door. Hoeveel tijd besteed ik aan mijn telefoon? Hoe vaak zit ik er op te scrollen, om te kijken of er iets nieuws is binnen gekomen…

Hoe schrijf je een boek, deel III

18 januari 2019

Waarom wilde ik dit eigenlijk? Welk vreemd soort masochisme bracht me ertoe mezelf op te sluiten in een zelfgecreëerde bubbel en het werkelijke leven aan mij voorbij te laten gaan? ‘Dit was mijn laatste boek’, zeg ik daarom op ferme toon tegen manlief.

Een nieuw jaar voor lucht in je gezin

17 januari 2019

Onlangs kwam het boek Lucht in je gezin van Stiltetrainer Mirjam van der Vegt uit over dit thema. Mirjam laat in dit praktische, eerlijke en humoristische boek zien dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is.

Twee films voor Downton Abbey fans

11 januari 2019

De film Remains of the Day niet voor iedereen -als kind had ik er vast niet zoveel aan gevonden- maar wie dit soort Engelse aristocratische drama kan waarderen is het de moeite waard. En als je Downton Abbey leuk vond, vind je dit ook geweldig! Net als (tromgeroffel) de nieuwe film van Downton!

Joop ter Heul: een altijd leuke klassieker

9 januari 2019

Joop ter Heul is bijna honderd jaar oud. Ze ontstond in 1918 in het hoofd van Cissy van Marxveldt en zag in november 1919 het levenslicht. De h.b.s.-tijd van Joop er Heul lag die maand voor het eerst in de boekhandel, 290 bladzijden dik, voorzien van tekeningen van Isidoor van Mens en te koop voor fl, 2,90 ingenaaid en fl 3,90 gebonden.

Samen het nieuwe jaar in

31 december 2018

Zo op de laatste dag van het jaar leek het mij een mooi moment om een aantal vragen uit het boek met jullie te delen. Samen het nieuwe jaar in.

God wil iets duidelijk maken…

29 december 2018

Heb je dat ook wel eens dat je bijvoorbeeld een Bijbeltekst of beeld overal tegenkomt. Je hebt het een keer gelezen of gezien, het raakte je en steeds blijft het terug keren. Zelf op het moment dat je het even weer vergeten bent, plopt het weer in beeld.

Gespreksvragen: Onder Zijn vleugels

27 december 2018

Een ontroerend verhaal over een moeilijke zoektocht en destructieve gedachten, maar ook over hoop en liefde, en over de genade die onder Gods vleugels te vinden is.

How-to-Bullet journal

18 december 2018

Niets meer vergeten en een overzichtelijk leven.

Kerstliedjes in een nieuw jasje

15 december 2018

Heb jij de kerstmuziek al aan staan? Ik moet zeggen dat ik nog een beetje moet inkomen. Maar met deze muziek, moet dat toch zeker lukken.