Alles begint met Anna – Annemari Coetser

11 juli 2018
Delen via:

Alles begint met Anna is een meeslepend verhaal van een moeder en een dochter die in Zuid-Afrika op zoek gaan naar hun bestemming. Een perfect boek voor de liefhebbers van Irma Joubert en Zuid-Afrika.

Over Alles begint met Anna

Zuid-Afrika, 1930. Poppie groeit op in een weeshuis. Ze hee

ft nog vage herinneringen aan haar overleden moeder: haar lach, de geur van pas gestreken lakens. Maar Poppie voelt dat er geheimen in de familie zijn die zij niet kent, dat haar zus zaken voor haar verborgen houdt. Dan ontmoet ze spoorwegemployee Frikkie Bredenkamp – en ontdekt ze een ontstellend geheim.

Alles begint met Anna is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur. De roman vertelt het bewogen verhaal van twee jonge vrouwen in Zuid-Afrika, van voor de Anglo-Boerenoorlog  tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Een boeiend verhaal van een Afrikaner familie uit de eerste helft van de vorige eeuw – Irma Joubert

Over Annemari Coetser

Annemari Coetser (1945) is een Zuid-Afrikaans auteur. Deze roman is gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis.


Leestip over Zuid-Afrika: Kind van de rivier

Pérsomi woont in een hutje op het terrein van de rijke meneer Fourie. Het gezin is een typisch ‘bijwonersgezin’: arm, onderontwikkeld en sociaal zwak. Hoe ouder Pérsomi wordt, hoe meer ze zich gaat schamen voor de vuiligheid en het gebrek aan beschaving bij haar thuis. Als ze een beurs krijgt om naar school te gaan en later naar de universiteit, krijgt ze de kans om aan haar milieu te ontsnappen. Tussen Pérsomi en Boelie, de oudste zoon van meneer Fourie, ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar de groeiende apartheid in de Zuid-Afrikaanse samenleving zet ook hun relatie op scherp. Als in 1957 de Indische gemeenschap wordt gedwongen om uit het dorp te vertrekken, springt Pérsomi als advocaat voor hen in de bres. Haar besluit om haar Indische vrienden te verdedigen leidt tot een directe confrontatie met haar dorp – en met Boelie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *