Als ik niet zou hoeven werken dan… #2

13 maart 2018
Delen via:

Als ik niet zou hoeven werken, zou ik mij vrij voelen.
Ik zou me laten overspoelen door de verfrissende zeeën van tijd zonder dat deze mijn dag bekoelen. De altijd warme dagen zou ik gebruiken voor het stellen van nieuwe doelen.

Ik zou samen met de Maker heel veel gaan overleggen wat ik mag gaan doen elke dag.
Samen wandelen met op onze beide gezichten een glimlach.
En na die wandeling blijft Hij dicht bij mij, wanneer ik de mensen om mij heen toe zing; ‘Geliefde je bent Vrij! Je hoeft niet meer eindeloos hard te werken aan je lichaam. Niet meer te strijden voor het perfecte figuur, je bent in Hem niet meer eenzaam maar juist gezien en puur, je hoeft niet meer keihard te knokken voor de aandacht waar je zo naar verlangt. Niet meer verder te ploeteren met dat zware pijnlijke juk van angst wat op je schouders hangt’.

“Laat los”

Adonai fluistert in jouw hart intens diepe woorden van Liefde en Vrijheid. ‘Mijn liefste, neem afscheid van de hardheid van de wereld. Laat de aarde die je zo verleid om zelf te vechten in Mijn naam zwijgen, in je eigen werken vind je niet Mijn aanwezigheid. Laat dé echte Waarheid jouw compleet vullen met Mijn schoonheid. Laat maar los, laat maar gaan, adem in, adem uit, Ik hou al het niet-levende ver bij jou vandaan’.

Papa, Uw nieuwe doelen worden de doelen van ons  samen. Niet meer kijken in een wazige spiegel maar door heldere ramen van het Leven. Het Leven wijst mij de weg om kleurrijke Hoop door te geven.
Hoop geven aan het verscheurde oorlogskind, Hoop voor die ene bange moeder zodat ze weet dat ze word gezien en zich niet meer onzichtbaar hoeft te voelen. Ik wil die ene  onzekere tiener zeggen dat het goed komt en liefdevol door zijn haren woelen.

Vrijheid

Na dit leven zal je nooit meer hoeven werken. Niet meer strijden tegen gemene leugens, niet meer handelingen verrichten om te moeten voldoen. Je hoeft jezelf niet meer in het zweet te zwoegen om je eigen grond te ploegen. Straks, bij Hem, is alles meer dan perfect. Buiten alle tijd om zullen we voor altijd in en met Hem zijn en worden we met geurende en kleurende gerechtigheid bedekt. Het is daar bij Hem wanneer je diep beseffend ontdekt; voor deze vrijheid heeft Papa’s Zoon op het ruwe hout Zijn armen wijd uitgestrekt.
In het volgende leven zullen we eindelijk volledig rust ervaren, in alle seizoenen zonder aanwezigheid van donkere maanden en zware jaren.

Maar, nu is nu. Ga kijken naar een persoon als een geliefd en uniek individu. Verlangend naar de ware toekomst, leven in deze wereld waarin je mag geloven; ‘El Elohim maakt mij compleet’. En wat ik heel zeker weet, is dat wat jij ook in dit leven gaat doen, God het is die jou nooit vergeet. Hij is het die jou kleed en kneed. Hem kun je vertrouwen. Vertrouwen is niet weten wat er ná de bocht komt en toch doorlopen met je handen gevouwen.

Al gaat het leven met of zonder werken zo snel als een trein, jij mag van Hem genieten in elke periode van woestijn en in elke verwarmende zonneschijn. Dank, zing en dans ondanks en dankzij alles.

Deze blog is geschreven door Nienke Marinus.

Schrijfwedstrijd

Deze blog is onderdeel van onze maandelijkse schrijfwedstrijd. Elke maand hebben we een nieuw thema of afmaakzin en jij mag daar een blog over schrijven van 500-750 woorden. Alle blogs worden geplaatst en aan het eind van de maand trekken we een winnares. Zij wint een boek. Deze maand is het thema: Als ik niet zou hoeven werken dan… en je kan het boek Verdwaalde ster van Francine Rivers winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *