Als ik mijn ogen sluit

10 januari 2018
Delen via:

Als ik mijn ogen sluit van Elizabeth Musser is niet een gewone roman, maar een ode aan vergeving en genade. Het is een intens verhaal over de kracht van vergeving in de moeilijkste omstandigheden. Deze aangrijpende roman verscheen gisteren bij Uitgeverij Kok!

Over het boek

Henry’s zesjarige zoontje Jase lijdt aan een ernstig hartdefect en moet binnenkort zijn vierde operatie ondergaan. Henry kan al die dure operaties echter niet van zijn loon betalen. Zonder dat zijn vrouw het weet, stelt hij zich beschikbaar als huurmoordenaar. Maar hij faalt. Josephine Bourdillon, de succesvolle schrijfster die hij had moeten vermoorden, is niet dood, maar ligt in coma. Toch vertelt zijn vrouw hem een paar dagen later goed nieuws: het geld is binnen en Jase kan geopereerd worden. Henry is opgelucht, maar ook bezorgd.

Waarom is hij toch uitbetaald?

Josephines dochter Paige waakt bij haar bed en breekt zich het hoofd over de vraag wie haar moeder zou willen vermoorden, terwijl ondertussen de steunbetuigingen van Josephines grote fanschare blijven binnenstromen. Maar Paige kan de gedachte aan de anonieme brieven die haar moeder jarenlang ontving, niet van zich afzetten. En waarom gedraagt haar vader zich zo vreemd sinds de aanslag? Op zoek naar antwoorden graaft Paige steeds dieper in het verleden van Josephine, en wat ze uiteindelijk ontdekt, verrast en schokt haar volkomen.

Over Elizabeth Musser

Elizabeth Musser schrijft ‘entertainment with a soul’, zoals ze het zelf zo mooi omschrijft, vanuit haar tuinhuisje vlak bij Lyon, waar ze woont met haar man Paul. Een groot deel van het jaar is ze met hem op pad voor de zendingsorganisatie International Teams om zendelingen pastoraal te begeleiden. Haar romans, zoals Aan de andere kant van de bergen, getuigen van haar liefde voor mensen die het minder goed hebben dan wij. Bemoediging speelt ook een grote rol in de romans van Elizabeth Musser. Eerder verschenen van haar hand onder andere de romans Het huis op de heuvel, en Dichterbij dan je denkt.

Lees hier alvast het eerste hoofdstuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *