Geef mij een kans

30 december 2017
Delen via:

Eenmaal, andermaal… verkocht! Geef mij een kans is het eerste deel in Susan May Warrens serie over de familie Christiansen.

Over Geef mij een kans

Ivy Madison heeft haar jeugd doorgebracht in veertien verschillende pleeggezinnen. Ze heeft geen vast thuis, maar verlangt hevig naar liefde en geborgenheid. Het is een van de reden dat zij zich als assistent-aanklager vestigt in het plaatsje Deep Haven. Tijdens haar eerste deelname aan een van de dorpsactiviteiten, een liefdadigheidsveiling, biedt Ivy op Darek Christiansen. Niemand heeft interesse in hem en daardoor wint Ivy. Darek Christiansen is, ondanks zijn knappe uiterlijk en zijn schattige zoontje, een van de minst begeerde vrijgezellen in Deep Haven.

Er ontstaat voorzichtig een band tussen Ivy en Darek.

Echter, Ivy heeft geen weet de achtergrond van Darek. Tot zij erachter komt dat zij een rol heeft gespeeld in de veroordeling van degene die verantwoordelijk is geweest voor de dood van Dareks vrouw, Felicity. Zij heeft ervoor gezorgd dat Jensen Atwood strafvermindering ontving en laat Jensen nu net Dareks grootste vijand zijn. Inmiddels voelt Ivy zich erg op haar gemak bij de familie Christiansen maar hoe zal Darek reageren als hij erachter komt dat zij voor de strafvermindering van Jensen heeft gezorgd?

Jensen Atwood was tot die ene bewuste avond, altijd bevriend met Darek. Samen met Felicity Holloway en Claire Gibson waren ze een hechte vriendengroep. Jensen wordt als verantwoordelijke gezien voor Felicity’s dood. Darek en Claire kunnen hem beide niet luchten of zien, maar door een ongelukkig voorval komt Jensen Claire weer tegen.

Mijn mening

In het begin vond ik het lastig om in het verhaal te komen, aangezien er veel verschillende personages en details in voor komen. Het verhaal over Ivy en Darek en het aanwezige mysterie rondom de dood van Felicity hebben mijn hart verovert. De personages zijn goed uitgewerkt en de verandering die de personages ondergaan is erg mooi om te lezen. Een verhaal over enerzijds een enorm schuldgevoel en een grote (begrijpelijke) vijandschap. maar anderzijds ook over vergeving en hoop. Er lopen twee romances naast elkaar en de ontluikende liefde bezorgt je tintelingen in je buik.

Conclusie

Een familieroman over ontluikende liefde, een groot schuldgevoel maar ook vergeving en hoop. Allemaal ingrediënten voor een roman om van te genieten.

Waardeoordeel: ★★★

Over Susan May Warren

Susan May Warren werkte jarenlang als zendeling in Rusland. Tegenwoordig schrijft ze spannende en romantische boeken vanuit haar woonplaats in het noorden van Minnesota. Ze won al diverse prijzen met haar romans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *