Kant, kant en nog eens kant

12 april 2018
Delen via:

Austen schreef satirische romans over de elite van Engeland, Dickens schreef dystopische werken over het rijker worden van de rijken en het armer worden van de armen. Tegenwoordige hebben we de lange-jurken romans. Wat al die boeken gemeen hebben is de geweldige kledingstijl van vroeger. Lange jurk, kant in de kraag en in de zoom. Mouwen die over je polsen heen lijken te vloeien. En ja, ook mouwen met kant.

Zo hebben we bijvoorbeeld De bestemming van Elisabeth, waarin de vrouw op de voorpagina een dure jurk met wijde kantmouw aanheeft. Alleen de cover is al om van te smullen! Maar denk ook aan Tot aan de wolken of Waar het geluk wacht. Kortom: kant blijft van nu.

 

Op 19, 20 en 21 april viert de LOKK haar veertigjarig bestaan. Dit is een vereniging van de hedendaagse kantklosters! Ze vieren hun jubileumsjaar met een tentoonstelling over hoe kant nu nog steeds heel mooi kan zijn.

Ze hebben jurken gemaakt, handschoenen en natuurlijk kun je ook fraaie kantjuwelen bekijken. Dit alles is in de Lebuinuskerk te Deventer te vinden.  Daarnaast zijn er ook demonstraties en kun je inspiratie opdoen hoe je kant in je kleding kan verwerken. Het is een leuk dagje uit in een schitterende stad.

Na deze tentoonstelling is het ook altijd leuk om de kantroute in Deventer te lopen.

 

Klik hier voor meer informatie van de kantroute en de tentoonstelling van de LOKK. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *