Recensie – Vier het leven

11 februari 2018
Delen via:

Vier het leven – 365 gelukjes voor elke dag geschreven door Alinda Bol

Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen.
Omdat Hij leeft, mijn angst is weg.
Omdat ik weet, Hij heeft de toekomst.
En het leven is het leven waard
omdat Hij leeft.

(Opwekking 47)

‘Het leven is het leven waard omdat Hij leeft’. Een tekst uit een lied van opwekking, die ik prachtig vind passen bij het dagboek Vier het leven van Alinda Bol. Het leven mag gevierd worden. Het dagboek Vier het leven is een dagboek met korte overdenkingen, die je elke dag een opbouwende gedachte meegeven. Gedachten, die je leren te leven uit dankbaarheid en vertrouwen.

Overdenkingen

De overdenkingen van Alinda Bol zijn ontleend zijn aan een passende (Bijbel)tekst, lied, quote of een gedicht. Elke maand is een ander thema gekozen. Een mooie manier om met een frisse positieve blik de dag in te gaan. De teksten zijn herkenbaar, prikkelend, verhelderend, humoristisch en stemmen soms tot nadenken.

Een overdenking die me echt raakte was die, waarin Alinda vertelt over een drukbezette moeder. Ze bemoedigde haar door te wijzen op het feit, dat ze niet alleen een goede moeder voor haar kinderen was, maar dat ze ook een goede moeder voor haarzelf mag zijn.

Zo’n uitspraak blijft haken en neem je mee de dag in, of zelfs langer, het jaar in.

Je kan het dagboek op elke dag van het jaar beginnen. De vrolijke korte stukjes maken het dagboek makkelijk leesbaar voor elk moment van de dag. Zelf vind ik het fijn om de dag met stille tijd te beginnen. Dit dagboek is een mooie aanvulling daarop. Het dagboek is op zichzelf is al een cadeautje, door de luxe hardcover met leeslint en de afbeelding van vrolijke slingers in zachte pastelkleuren.

Vier het leven is een aanrader voor mensen die de dag op een positieve manier willen beginnen. Een bemoedigend cadeautje voor jezelf of voor een ander. Een dagboek, dat uit het leven gegrepen is en dat je ook prima aan niet-gelovigen kunt geven.

De auteur

Alinda Bol (1970) is ondernemer, schrijfster en spreekster. Sinds 2000 is eigenaresse van Boeken & Cadeaushop LUV in Spakenburg. Ze is getrouwd en heeft 2 dochters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *