Creatief

Kleur op je schutting | Leuke DIY

18 mei 2019

Als ik dan naar mijn tuin kijk is het nog best saai. Een kale lege bruine schutting, niet bepaalt leuk om tegen aan te kijken. Daarom in dit blog drie leuke tips om die lelijke schutting wat op te fleuren.

De mooiste moeders in Christelijke romans

23 maart 2019

Deze week is het boekenweek! Vanaf 20 t/m 30 maart staat het christelijke boek in het zonnetje. Vandaar dat we deze week een lijst delen met krachtige moeders in de hoofdrol.

Oud T-Shirt? Nieuwe plantenhanger!

22 maart 2019

Het is vaak gewoonweg zonde om oude t-shirts weg te gooien. Ze zijn nog goed, maar je draagt ze eigenlijk niet meer. Nu is het heel leuk om er een plantenhanger voor in de keuken van te maken. Zo hoef je je kruiden niet te laten wegpieteren op het aanrecht, maar kun je ze mooi decoratief ophangen. Leuk én handig!

Faith Journal uitwerking voor de lijdenstijd

20 maart 2019

Het lijkt soms wel of ons voorhangsel weer keurig dichtgenaaid is en wij het zelf liever willen openscheuren met vasten, bijbel lezen, gebedskalenders en challenges. Dat wij aan God willen laten zien dat we zelf toch ook wat bij kunnen dragen in deze weken.

Call the Midwife drie jaar verlengd!

18 maart 2019

Call the midwife gaat nog minstens drie jaar door met het maken van nieuwe afleveringen. Dit betekent dat er nog twee seizoenen bijkomen. Speciaal om dit te vieren, gaan we nog eens even goed kijken naar wat er de afgelopen jaren nu precies gebeurt is met dokter Turner. Want hoe goed kennen we de held van East End nu precies?

40 dagen dankbaarheid

13 maart 2019

We zitten in de 40 dagen periode, de lijdenstijd. Een mooie tijd om bewust te beleven. Veel mensen kiezen er voor om deze periode te vasten. Door bijvoorbeeld geen suiker te eten, of Facebook deze periode even niet gebruiken of geen televisie te kijken.

Lees je bijbel, journal elke week

12 maart 2019

Een prachtig nieuw boek is uitgekomen. In Lees je Bijbel, journal elke week helpt kunstenares Mirjam Florijn de lezer creatief aan de slag te gaan met bijbelteksten.

Meet Vera Stanhope – detective met hoed

9 maart 2019

Hoofdinspecteur Vera Stanhope, woont in het Noord Oosten van Engeland. Deze werkverslaafde dame laat zich niet kisten. Gekleed in haar grote jurken, meestal gepaard met een paar stevige kaplaarzen, is ze de schrik van het politieteam. Ze is streng voor bijna iedereen, behalve voor haar oogappel en rechterhand Joe Ashworth. Ze zit bovenop iedere moordzaak […]

DIY Prikbord

8 maart 2019

Prikkenborden zijn heel handig om alles te waren wat je niet moet/wil vergeten. Of voor leuke herinneringen en foto’s. Meestal zien prikborden er niet heel stylish verantwoord uit.

Drie ingredienten uit je keukenkastje, gebruiken als verzorgingsproduct? Het kan!

16 februari 2019

Duurzaam, natuurlijk, afvalminderen zijn termen die tegenwoordig steeds meer een begrip zijn. Persoonlijk kan ik hier heel erg blij van worden. Omdat ik merk dat goed voor mijzelf zorgen, samen gaat met een aantal van bovenstaande woorden.

Wildbreien: de bomen zitten er warmpjes bij

12 februari 2019

De lente is nog niet echt in zicht en buiten is het kaal en grijs. Hoogste tijd voor een beetje fleurigheid en warmte op straat. Dat kan op een subtiele manier met wildbreien. Hierbij hul je objecten op straat in vrolijk gebreide lappen.

Winnaars fotowedstrijd ‘stilte’

6 februari 2019

De winnaars van de fotowedstrijd met het thema ‘stilte’ zijn bekend! We hebben een heel aantal mooie foto’s van onze lezers ontvangen. Hieruit hebben wij twee winnaars gekozen.

Zelf etagère maken met kinderen

30 januari 2019

Misschien ken je ze wel; van die schitterende oude theekopjes met een gouden rand en versierd met bloemetjes. Mijn oma’s hadden er vroeger hun keukenkastjes vol mee staan.

Faith Journal preview

21 januari 2019

Nog 1 week en dan… verschijnt ‘Faith Journal’ van Linette Trapman, een doeboek om op jouw manier aan de slag te gaan met je geloof, met gebed als middelpunt.

Hoe schrijf je een boek, deel III

18 januari 2019

Waarom wilde ik dit eigenlijk? Welk vreemd soort masochisme bracht me ertoe mezelf op te sluiten in een zelfgecreëerde bubbel en het werkelijke leven aan mij voorbij te laten gaan? ‘Dit was mijn laatste boek’, zeg ik daarom op ferme toon tegen manlief.