Auteur:
Publicatiedatum:
2 jaar geleden

De boekenkast van Conny Vos

Toon mij uw boekenkast en ik zeg u wie u bent… Een blik op de boekenkast kan je veel vertellen over de eigenaar. Staan alle boeken netjes op een rij en geordend – grote kans dat hij of zij een pietje precies is. Staat alles schots en scheef, dan neemt die persoon het waarschijnlijk niet zo nauw. En dan de boeken zelf, de titels… die vertellen je al snel hoe het zit met iemands interesses en smaak. En vandaag nemen wij een kijkje in de boekenkast van…

Conny Vos.

Conny VosNaam: Conny Vos-Schouten
Woonplaats: Uithoorn
Beroep: correspondent voor de plaatselijke krant en vrijwilliger in de bibliotheek en bij de Voedselbank
Leeftijd: 46 jaar
Gezin: getrouwd met Sjoerd en moeder van twee dochters, Maaike en Laura

Je boekenkast…
Het is nog niet zo lang geleden dat we een echte boekenkast hebben gekocht. Voorheen stonden de boeken op zolder. Nog steeds liggen de planken daar vol, maar nu hebben de mooiste exemplaren een plekje in de woonkamer gekregen. Van vrijwel alle bekende christelijke auteurs heb ik een of meerdere boeken. Hoewel ik ook twee digitale boekenkasten op mijn tablet heb, lees ik toch het liefst een papieren exemplaar.

boekenkast Conny VosWelk boek heb je als laatst gelezen?
Het boek dat ik als laatste heb gelezen, was Ik zal verborgen zijn van Eline Rosenhart. Ik was erg onder de indruk van deze roman; de meeste boeken in dit genre stoppen na de Tweede Wereldoorlog, maar dit verhaal ging door. Daardoor besefte ik des te meer dat de strijd voor de Joden eigenlijk nooit voorbij is. Respect voor het feit hoe knap dit boek in elkaar zit met drie verhaallijnen. Meer lees je in mijn recensie die ik schreef voor mijn eigen boekenblog Hemelse boeken.

Welk boek staat op je verlanglijstje?
De lijst met boeken die ik nog wil lezen, is heel lang. De historische roman Een dame onwaardig van Julie Klassen die in september verschijnt, is er een van, maar ook Ademnood, deel drie van de spannende serie In het maanlicht van Terri Blackstock wil ik graag nog lezen.

Welk boek heeft je geïnspireerd?
Meestal lees ik een boek één, hooguit twee keer, maar het boek Het gaat niet om mij van Max Lucado lees ik regelmatig nog een keer. Het zet mijn beeld als mens ten opzichte van God in de juiste verhouding.

Je laatste aankoop?
Mijn laatste aankoop was Aan de andere kant van de bergen. De schrijfster, Elizabeth Musser, kwam in mijn omgeving langs, dus de kans op een ontmoeting en een gesigneerd exemplaar liet ik dan ook niet aan mij voorbijgaan.

Beste boek aller tijden?
De titel ‘beste boek aller tijden’ is een hoop eer voor één boek. Ik zou alle boeken van deze schrijfsters willen noemen: Lynn Austin met haar onnavolgbare zinsopbouw, Francine Rivers en Julie Klassen. Maar ook andere romans die me door de tijd zijn bijgebleven, als: Zomer in blauw door Lisa Samson, Ondersteboven van Lori Copeland, Niemand van de hand van Creston Mapes, Lucian geschreven door Tosca Lee, Het verborgen leven van Becky Miller geschreven door Sharon Hinck en Het dagboek van Whitney Blake van Judy Bear. Door de laatste twee boeken ontdekte ik dat christelijke boeken ook luchtig en grappig kunnen zijn.

Leukste jeugdboek?
In mijn jeugd las ik veel boeken van De vijf van Enid Blyton, De olijke tweeling en De kameleon. In alle drie gebeurden allerlei spannende avonturen. We hebben nog twee dozen met oude kinderboeken staan, maar mijn eigen kinderen willen die boeken – helaas – niet meer lezen. Deze generatie heeft haar eigen populaire boeken waar ze later weemoedig op terug kan kijken. Van Dikkie Dik en Opa Knoest tot de Hoe overleef ik-serie. Toen de kinderen nog klein waren, ben ik al begonnen met voorlezen en elke Christelijke Kinderboekenmaand mochten ze een eigen boek uitzoeken. En nu maar afwachten of het net zulke lezers worden als ik…

Favoriete leesplek en -snack?
Mijn favoriete leesplek is op mijn heerlijk zachte hangbank in de huiskamer met een boek binnen handbereik. Ik ben niet iemand die ’s avonds pas gaat slapen als het boek uit is, maar op een zondagmiddag kan ik gerust uren achter elkaar lezen. Eigenlijk ben ik een doorlopend lezer. Elke gelegenheid, hoe kort ook, pak ik het boek er even bij en lees ik.

boekenkast Conny Vos.1

Nieuw of tweedehands?
In mijn boekenkast staan een aantal boeken dat ik graag wil houden, maar veel boeken wisselen regelmatig om ruimte te maken. Ik verkoop boeken via Markplaats en zelf snuffel ik graag in de tweedehandswinkel; het maakt me altijd zo blij als ik een christelijke roman tussen al die boeken vind. Daarnaast heb ik bij een evangelische boekwinkel gewerkt waar elke week de nieuwste romans binnenkomen. Daar word je heel hebberig van…

Stel je schrijft zelf nog eens een boek… waar gaat het over?
Ik heb ooit een biografie geschreven, maar helaas trok de hoofdpersoon zich terug op het moment dat het boek uitgegeven zou worden. Daarna heb ik meegewerkt aan het levensverhaal van een oude dame, die het nog net mocht meemaken dat het boek uitkwam. Als ik een eigen roman zou schrijven, zou het gaan over vrouwen die elk een geheim met zich meedragen.

Wil jij ook wat vertellen over jouw boekenkast en boekenliefde of ken jij iemand die we echt moeten vragen? Stuur dan een mailtje naar info@puurvandaag.nl!

Bekijk ook eens...