Auteur:
Publicatiedatum:
2 jaar geleden

De boekenkast van Elya de Leeuw

Toon mij uw boekenkast en ik zeg u wie u bent… Een blik op de boekenkast kan je veel vertellen over de eigenaar. Staan alle boeken netjes op een rij en geordend – grote kans dat hij of zij een pietje precies is. Staat alles schots en scheef, dan neemt die persoon het waarschijnlijk niet zo nauw. En dan de boeken zelf, de titels… die vertellen je al snel hoe het zit met iemands interesses en smaak. En vandaag nemen wij een kijkje in de boekenkast van…

Elya de Leeuw.

boekenkast Elya.4Naam: Elya de Leeuw
Woonplaats: Noordoostpolder
Beroep: administratief medewerkster
Leeftijd: 28
Gezin: de allerliefste ouders en zusje die er zijn, heb ik

Je boekenkast…
Tja, mijn boekenkast… De foto geeft een klein stukje van mijn boekenkast weer. Helaas heb ik geen ruimte voor een lange rij boekenkasten naast elkaar en vanwege dat ruimtegebrek heb ik eigenlijk overal en nergens boeken: in de kast maar ook gewoon een stapel in een mand.

Een grote stapel tijdschriften mag ook niet ontbreken op of bij mijn tafel. En tja… hoeveel boeken? Op zolder heb ik ook nog genoeg dozen staan. Ik zou echt niet weten hoeveel het er precies zijn, maar dat het veel is, weet ik wel. Ik ben bang dat als ik als mijn boeken in een boekenkast zou willen zetten, ik in een villa zou moet wonen of moeten verbouwen.

De genres zijn erg verschillend. Ik hou veel van christelijke romans en heb alle boeken van Kim Vogel Sawyer, maar ook boeken van Karen Kingsbury. Daarnaast heb ik ook een hele verzameling bak- en kookboeken; en dat gaat dan van taarten tot heerlijke gerechten voor de dagelijkse hap. Verder vind je er nog diverse andere roman en ben ik erg fan van de boeken van Max Lucado; al zijn titels zijn in mijn boekenkast te vinden.

boekenkast Elya.2Welk boek heb je als laatst gelezen?
Dat is er een van Kim Vogel Saywer – Gedragen door liefde – maar eigenlijk ben ik die momenteel nog aan het lezen.

Welk boek staat op je verlanglijstje?
Het nieuwe boek van Max Lucado – Café wonder – en de nieuwe roman van Kim Vogel Sawyer – Melodie van liefde – die eind dit jaar verschijnt.

Welk boek heeft je geïnspireerd?
Dat is er niet specifiek een, maar alle boeken van Max Lucado. Daar zitten erg mooie dingen in die je in je dagelijks leven kunt toepassen. Zoals bemoedigende teksten over onderwerpen als Hoe God je leven leidt en bij je is en God wil bij ieder detail van ons leven betrokken zijn. Dat is toch geweldig?!

Je laatste aankoop?
Poeh, mijn laatste aankoop… Je bedoelt op het gebied van boeken? Tja, ik heb hem al genoemd, de roman van Kim Vogel Sawyer – Gedragen door liefde.

boekenkast Elya.3

Beste boek allertijden?
Ja, daar kun je gewoon niet omheen. De Bijbel. Daar kan geen boek tegenop!

Leukste jeugdboek?
Er zijn zoveel leuke jeugdboeken die ik gelezen heb. De serie De vijf, van Enid Blyton. Maar ook de boeken van de Kameleon, Peggy’s paardenpension, Floortje Bellefleur… Toch blijft het leukste boek wat mij betreft Wiplala van Annie MG Schmidt!

Favoriete leesplek en -snack?
Even denken… Eigenlijk heb ik die niet echt, een favoriete leesplek. Je kunt overal lezen. En wat mijn boeksnack betreft… Op zich hoef ik niet per se te snacken als ik lees, dus ik heb eigenlijk ook geen favoriete boeksnack. Als ik  toch iets moet noemen… af en toe neem ik wel wat nootjes of chips, maar als het zomer is en ik heerlijk in mijn relaxte stoel een boek lees, dan mag een lekkere zomerse fruitsalade ook niet ontbreken.

Nieuw of tweedehands?
Als ik een bepaalde serie spaar, of alle boeken van een auteur, dan wil ik ze echt wel nieuw hebben. Verder zijn tweedehands boeken ook geen probleem; een boek blijft een boek. Ik ben dan ook helemaal geen fan van een e-reader. Nee, geef mij maar gewoon een boek waarvan ik de bladzijden gewoon kan omslaan.

boekenkast Elya.1

Stel je schrijft zelf nog eens een boek… waar gaat het over?
Over Degene Die mijn leven in Zijn handen heeft!

Wil jij ook wat vertellen over jouw boekenkast en boekenliefde of ken jij iemand die we echt moeten vragen? Stuur dan een mailtje naar info@puurvandaag.nl!

Bekijk ook eens...